Aproape 78% din școlile cu personalitate juridică încep cursurile cu prezență fizică

0
689

Potrivit oficialilor din învățământul vasluian, 119 unități școlare cu personalitate juridică din județ își reiau, astăzi, activitățile didactice în format fizic, în timp ce restul de 34 de unități de învățământ cu personalitate juridică reiau cursurile în format online. Condiția principală impusă de autoritățile centrale pentru revenirea elevilor în bănci este atingerea unui prag de cel puțin 60% a personalului unităților școlare vaccinat anti COVID-19.

Vineri, 5 noiembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 99 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19. Concret, au fost aprobate scenariile pentru începerea cursurilor școlare după vacanța de două săptămâni a tuturor preșcolarilor și elevilor. Acestea sunt: a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat; b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat; c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului. Ulterior, aceste măsuri au fost aprobate și printr-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, la nivelul județului nostru, 119 unități de învățământ cu personalitate juridică au atins pragul de 60% al personalului vaccinat și vor începe cursurile față în față, în timp ce restul de 34 de instituții de învățământ cu personalitate juridică au procente de imunizare a personalului mai mici de 60%, motiv pentru care reiau cursurile în sistem online.

„ISJ Vaslui monitorizează dinamica ratei de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ din județ și, prin corelarea la Ordinul comun al Ministerului Educației nr. 5.338/01.10.2021 cu al Ministerului Sănătății nr. 1.082/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, vă aduce la cunoștință că, potrivit Art. 31:

«(1) Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat.

(2) Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de  60 % din personal este vaccinat.

(3) Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor, în conformitate cu alin (1) și alin (2), cu informarea inspectoratelor școlare județene / ISMB.

(4) Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene / ISMB, în situația atingerii procentului de 60% menționat la alin (1).

(5) Decizia prevăzută la alin (4) se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar județean / ISMB.

(6) Prin excepție de la dispozițiile alin (1) și alin (2), unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 8 noiembrie 2021 cu prezența fizică».  

Consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ cu personalitate juridică emite decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor pentru săptămâna 8-12 noiembrie 2021. La data prezentului comunicat, în județul Vaslui, 119 unități de învățământ cu personalitate juridică vor relua activitățile didactice în format fizic și 34 de unități de învățământ cu personalitate juridică vor relua activitățile didactice în format on-line”, se arată în comunicatul emis, vineri, de oficialii ISJ Vaslui.

Lista completă cu unitățile școlare ce au o rată de vaccinare mai mare de 60% și cu unitățile cu o rată de vacccinare mai mică de 60% poate fi consultată pe site-ul ISJ Vaslui, accesând următorul link https://isj.vs.edu.ro/download/VS_rata-vaccinare-scoli_5_NOV_S-1.pdf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.