STOP poluare! START reciclare!

Deputatul Mihai Botez, alături de filiala USR PLUS Bârlad, în parteneriat cu PRISCOM le propune bârlădenilor o nouă campanie în care oricine se poate implica.

Este vorba de o campanie de reciclare a materialelor pe ca le utilizăm zilnic, cum ar fi PET-urile, hârtia, sticlă sau aluminiu. Mai mult, scopul final al campaniei este ca mai mulți bârlădeni să dobândească cunoștințe în domeniul colectării selective.

Astfel, în perioada 4-31 octombrie, de Luni până Sâmbătă între orele 9-13, sunteți așteptat la cortul amenajat special pentru strângerea materialelor. Acesta se află în zona Piața Mare, lângă florăria Trandafirul.

O persoană poate aduce un transport pe zi, iar cantitățile de materiale aduse se pot schimba în felul următor:

20 PET-uri=2 bilete de autobuz

1 kg de hârtie=2 bilete de autobuz

20 doze de aluminiu=2 bilete de autobuz

20 ambalaje de sticlă=2 bilete de autobuz

“Colectarea selectivă în Bârlad se află într-un impas. Acest lucru nu se întâmplă neapărat pentru că oamenii nu vor să colecteze selectiv, ci și pentru că uneori mesajele potrivite nu au ajuns la aceștia. Mai mult decât o colectare, îmi doresc să ajung la bârlădeni cu informațiile despre beneficiile colectării selective. Vă invit să urmăriți activitatea de pe pagina mea în următoarele săptămâni și vă încurajez să faceți o vizită la cort, chiar și dacă doar doriți să vă informați.” a declarat deputatul USR PLUS, Mihai Botez.

Campania va cuprinde și o întâlnire cu Octavian Berceanu, fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu. Pe timpul campaniei veți avea de asemenea ocazia să faceți o vizită virtuală la unități de procesare a materialelor reciclabile, la stațiile de sortare sau la groapa de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.