Spitalul Bârlad a primit 33.500 lei din două sponsorizări

0
1027

O firmă din Bârlad și una din Huși au oferit Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad suma de 3.500 lei, respectiv 30.000 lei, cu titlu de sponsorizare, pentru susținerea activității unității medicale. Banii reprezintă o gură de oxigen pentru instituție, mai ales că, de ceva timp, se fac eforturi mari pentru a se putea asigura tratamentul medicamentos și stocurile de oxigen pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

De când valul patru al pandemiei de COVID-19 a „lovit” România, medicii din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad duc o luptă continuă pentru a trata și a salva sutele de pacienți internați în diferitele secții ale unității. Cu toate că dispune de toate echipamentele și aparatura medicală necesară, iar Ministerul Sănătății îi livrează medicamentele incluse în protocolul terapeutic pentru pacienții infectați, numărul mereu în creștere al persoanelor confirmate pozitiv ce sunt spitalizate și care ajung în stare gravă face ca personalul medical să se confrunte cu probleme de aprovizionare în acest sens.

Așa că orice ajutor primit din partea persoanelor fizice și juridice este mai mult decât binevenit. După ce, săptămâna trecută, unitatea medicală a primit 500 de litri de apă plată din partea firmei H2On Vaslui pentru pacienții aflați în investigații la Compartimentul de Primire Urgențe și pentru personalul medico-sanitar și de îngrijire de acolo, ieri, 28 octombrie, reprezentanții spitalului au făcut publice două noi contracte de sponsorizare. Astfel, primul încheiat pe 19 octombrie, cu firma SC Priostar SRL Bârlad, are o valoare de 3.500 lei, în timp ce al doilea, încheiat cu firma SC Prodcidu SRL Huși, pe 22 octombrie, are o valoare de 30.000 lei. În ambele cazuri, banii sunt oferiți spitalului pentru susținerea activității din această perioadă, astfel că reprezentanții unității spitalicești sunt obligați să cheltuie sumele primite doar în scopul în care s-a făcut sponsorizarea.

Trebuie menționat că, ieri, potrivit situației zilnice centralizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și transmise de Instituția Prefectului – Județul Vaslui, erau internate în spital 492 de persoane, respectiv 327 în Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad (306 pe secții și 21 în Terapie Intensivă) și 165 în Spitalul Județean de Urgență Vaslui (157 pe secții și 8 în Terapie Intensivă). Alte 849 de persoane erau decedate (dintre care 12 numai în decurs de 24 de ore), 20.555 de persoane vindecate și 2.730 de persoane pozitive la domiciliu. Până joi, erau 24.626 cazuri confirmate cu noul coronavirus cu locul de infectare în județul Vaslui, din care 206 numai în ultimele 24 de ore. Rezultă o incidență de infectare de 6,16 la mie la nivelul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.