Șapte „stejărei” din Bârlad, în vizor pentru Campionatul European U20

0
2137

Șapte din cei 36 de jucători de rugby convocați la lotul național pentru a participa la Campionatul European U20 provin din Bârlad. Competiția continentală, anulată anul trecut din cauza pandemiei, se va desfășura între 6-14 noiembrie, la Coimbra, Portugalia.

Zilele trecute, oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au anunțat lista celor 36 de „stejărei” din categoria U20 ce se vor pregăti în vederea participării la Campionatul Europen de la Coimbra, Portugalia, prima astfel de competiție ce se organizează după doi ani la această categorie de vârstă, în 2020 turneul fiind anulat. Campionatul este programat pentru intervalul 6-14 noiembrie, însă până atunci, sportivii convocați în lotul lărgit al naționalei se vor reuni pentru un ultim cantonament. Stagiul de pregătire se va desfășura la Complexul Sportiv Navasart Snagov, județul Ilfov, și va debuta pe 27 octombrie. În urma evoluției fiecărui jucător, staff-ul tehnic va alege 26 de sportivi ce vor face deplasarea în Portugalia.

Din totalul sportivilor convocați, se numără și șapte bârlădeni. Șase sunt legitimați la echipa reprezentativă a Bârladului, în timp ce unul activează la un club din SuperLigă. Este vorba despre Iustin Găină (jucător de linia a III-a la RC Bârlad), Simonel Robert Hîncu (jucător de linia a III-a la RC Bârlad), Ștefan Munteanu (jucător de linia a III-a la RC Bârlad), Lazăr Azoiței (mijlocaș la grămadă la RC Bârlad), Teodor Ursu (mijlocaș la deschidere la U Cluj), Toma Mîrzac (jucător pe centru la RC Bârlad) și Ovidiu Neagu (fundaș la RC Bârlad).

„Avem un lot foarte bun cu jucători pe care i-am urmărit, i-am văzut jucând și, dacă nu vom avea probleme pe parcurs, cu accidentări sau legate de situația sanitară actuală și vom reuși să ajungem cu ei la Campionatul European, vom avea o mare șansă să facem o surpriză frumoasă. Din păcate, vom avea puțin timp să ne pregătim împreună, ceea ce e un mare minus pentru noi, însă toți având meciuri jucate în acest sezon la seniori, experiența pe care o au sper să ne ajute să legăm repede echipa. Așa cum spuneam, ne dorim trei victorii din trei la Campionatul European, este șansa noastră și vom juca pentru ea”, a declarat Marius Tincu, antrenorul României U20.

Ceilalți 29 de jucători convocați la lotul național provin de la cluburile: Rouen (Franța), Begles Bordeaux (Franța), CSM Baia Mare, CSA Steaua, U Cluj, CS Dinamo, RC Grivița, ACS Tomitanii, Bayonne Espoirs (Franța), RC Gura Humorului, SCM Timișoara, Massy (Franța) și Colleferro Rugby 1965 (Italia). Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din Marius Tincu – antrenor principal, Răzvan Popovici – antrenor secund, Vlad-Constantin Ilie – medic, Alin Grigoraș – kinetoterapeut, Ovidiu Cârcei – manager.

La Campionatul European U20 de la Coimbra, alături de România vor participa Spania, Germania, Țările de Jos, Belgia, Rusia, Portugalia și Cehia. Conform calendarului stabilit pentru competiția continentală, pe 7 noiembrie sunt programate sferturile de finală, astfel: • România – Rusia; • Spania – Germania; • Țările de Jos – Belgia; • Portugalia – Cehia. Semifinalele și meciurile de clasament vor avea loc pe 10 noiembrie, iar finalele pe 13 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.