Primarul orașului Negrești, la raport

0
872

La un an de la preluarea primului mandat de primar al orașului Negrești, liberalul Petru-Cristinel Rusu, și-a publicat raportul de activitate. Edilul vrea, astfel, să le aducă la cunoștință negreștenilor ce a promis în campania electorală de anul trecut și ce a reușit să realizeze până acum. La capitolul proiecte finanțate, sunt enumerate nu mai puțin de 33 de proiecte în valoare totală de circa 40 milioane de lei, aflate în diferite faze de implementare.

În urmă cu câteva zile, Petru-Cristinel Rusu, primarul orașului Negrești, și-a publicat pe site-ul instituției pe care o conduce raportul de activitate la un an de mandat în fruntea localității. Pe parcursul a 20 de pagini, acesta prezintă o scurtă introducere; programul electoral din campania cu care a câștigat Primăria Negrești; o trecere în revistă a principalelor informații despre instituție; sinteza activității instituției din perioada octombrie 2020 – octombrie 2021 pe compartimente, birouri și servicii; stadiul transparentizării și digitalizării administrației publice locale; informații despre bugetul orașului; precum și o listă cu toate cele 33 de proiecte depuse pentru finanțare și stadiul în care se află (contracte semnate, investiții în execuție, licitații în desfășurare, investiții finalizate și recepționate, etc.).

„Stimați cetățeni, pe 27 septembrie 2020, cu o majoritate de voturi de peste 60%, ați ales ca eu să vă reprezint interesele administrative din funcția de primar, pentru cel puțin următorii 4 ani. Am preluat această funcție în data de 21 octombrie 2020, în baza unui program electoral prezentat cetățenilor în campania electorală, cu dorința și determinarea de a realiza proiectele promise. Principalele capitole prezentate cetățenilor în broșura electorală cu care am candidat au fost: • Drumuri bune; • Apă și canalizare; • Piață de alimente; • Gaze și electricitate; • Transparentizarea actului administrativ; • Locuri de muncă; • Educație; • Sănătate; • Religie; • Sport. Toate aceste planuri asumate au fost abordate în primul an de mandat, multe proiecte au fost demarate și se află în diferite stadii de implementare, altele se află în lista sinteză de proiecte pentru care căutăm permanent surse de finanțare.

Provocările din primul an de mandat au fost dificile din mai multe motive: • Orașul Negrești este rămas în urmă cu multe reforme necesare dezvoltării; • În anul 2021, au fost foarte puține programe de finanțare pentru portofoliul de proiecte pe care mi l-am propus. Nu a existat posibilitatea depunerii la finanțare a proiectelor pe fonduri europene (pentru exercițiul financiar european 2021-2027 nu sunt aprobate ghidurile de finanțare); • Orașul Negrești nu mai are reprezentanți în funcții publice importante la nivel județean și central, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori; • Lipsesc fondurile proprii pentru cofinanțarea proiectelor”, este începutul mesajului adresat de edilul Rusu cetățenilor din Negrești.

„În pofida acestor greutăți, am reușit ca, în acest an, să deblocăm, să găsim finanțare pentru proiecte mai vechi și să demarăm proiecte noi în valoare totală de aproximativ 40 milioane de lei. Evoluția politică din ultimul an nu a asigurat un climat predictibil pentru administrație, iar evoluția pandemiei de COVID-19 a adus permanent provocări noi. Alături de Consiliul Local Negrești, cu care am o colaborare strânsă și corectă, bazată pe încredere reciprocă, am căutat permanent cele mai bune soluții la problemele cu care ne-am confruntat. Orașul Negrești are în prezent o situație socială și economică stabilă, cu posibilități de dezvoltare pe termen mediu și lung.

Nu se poate realiza nimic spectaculos «peste noapte», dar cu o abordare constructivă și cu decizii înțelepte, putem pune bazele unei dezvoltări durabile. Asta facem zi de zi în administrația publică locală și considerăm că suntem pe drumul bun. Vă mulțumim pentru suportul, înțelegerea, sfaturile și colaborarea pe care o aveți cu instituția Primăriei Negrești și va asigurăm că într-un final rezultatele vor fi cele așteptate. #SEPOATE! Cu deosebit respect, Petru Cristinel Rusu, primarul orașului Negrești”, își încheie edilul mesajul către cetățeni.

Cei care doresc să studieze în detaliu raportul de activitate publicat de acesta o pot face accesând următorul link: https://negresti.ro/2021/10/21/raport-de-activitate-primar-primul-an-de-mandat/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.