Primarii vasluieni își pun toate speranțele în programele de dezvoltare locală

0
524

Primarii din comunele vasluiene sunt încrezători în succesul Programului de dezvoltare locală „Anghel Saligny”. Edilul din Băcani s-a și grăbit să depună proiecte pentru alimentare cu apă, sistem de canalizare și modernizare de drumuri.

Deși incert din punct de vedere politic, fiind asumat de către un guvern care nu mai există și respins de formațiunea care ar urma să formeze noul guvern, Programul „Anghel Saligny” se bucură de încrederea primarilor vasluieni. Edilul din Băcani, Vasile Stoica, spre exemplu, a pregătit proiectele pe care ar vrea să le și depună chiar în această săptămână.

„Primăria Băcani lucrează de circa trei luni de zile la pregătirea documentațiilor tehnico-financiare necesare pentru proiectele de dezvoltare locală care se pot depune pentru finanțare prin programul Anghel Saligny, lansat de curând de către Guvernul României”, scrie primarul pe contul său de socializare, spre informarea concetățenilor săi.

„În acest sens în ședința Consiliului Local Băcani din data de 15.10.2021 am inițiat și propus spre aprobare, următoarele proiecte de dezvoltare locală: 1. Înființare sistem de alimentare cu apă în localitățile Băcani – Deal, Băștățeni, Șușeni – Vulpănești, 2. Înființare sistem de canalizare în localitățile Băcani Deal, Băltățeni, Șușeni – Vultășeni, 3. Modernizare drumuri și străzi de interes local în comuna Băcani (cu acest proiect acoperim peste 95% din drumurile din comună, după ce în primăvară vom începe lucrările la proiectul care în prezent este în licitație pentru execuție), 4. Achiziție tractor, dotat cu remorcă și tocător de vegetație. Aceste proiecte vor fi depuse pentru finanțare săptămână viitoare la Ministerul Dezvoltări și Administrației, iar proiectul de achiziție tractor dotat cu remorcă și tocător va fi depus pentru finanțare la AFIR IAȘI”, mai spune edilul din Băcani, care este încrezător în succesul programului de investiții locale „Anghel Saligny”.

„Dragi cetățeni, personal, îmi pun mari speranțe în aceste programe de finanțare și, totodată, sper că toate aceste proiecte să fie aprobate”, își încheie mesajul primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.