Episcopia Hușilor acordă și în acest an școlar burse lunare liceenilor și studenților

0
740

Așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, și în anul școlar / universitar 2021-2022, zece liceeni și cinci studenți care provin din județul Vaslui vor beneficia de burse lunare oferite de Episcopia Hușilor. Elevii vor primi câte 300 lei/lunar, în timp ce studenții vor primi câte 500 lei/lunar.

La inițiativa Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopia Hușilor continuă programul de burse pentru elevi de liceu și studenți „Episcopul Ioachim Mareș” și în anul școlar și universitar 2021-2022. Programul de burse poartă numele vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareș, cel de-al 50-lea episcop al Hușilor, cel prin care Eparhia Hușilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moștenirii spirituale, culturale și edilitare lăsate tuturor credincioșilor din județul Vaslui.

Potrivit reprezentanților Episcopiei, bursele acordate în acest program încurajează studiul și performanțele educaționale și se adresează elevilor de liceu și studenților cu rezultate școlare deosebite, cu domiciliul în județul Vaslui. Astfel, Centrul Eparhial Huși scoate la concurs 10 burse pentru elevii de liceu, fiecare a câte 300 lei/lunar, și 5 burse pentru studenți, fiecare a câte 500 lei/lunar, pe parcursul întregului an școlar și universitar.

„Acest proiect se alătură celorlalte programe de burse sociale sau de studiu: • «Brațele Părintești» (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei); • «Axios» (10 beneficiari, în parteneriat cu Asociațiile NEPSIS și AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale); • «Sfântul Ioan Evanghelistul» (în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie), prin care încercăm să venim atât în sprijinul celor aflați în risc de abandon școlar, cât și a celor care au rezultate educaționale deosebite”, precizează reprezentanții Episcopiei Hușilor.

Calendarul concursului este următorul:

• între 28 octombrie – 18 noiembrie – depunerea dosarelor (direct sau prin poştă la sediul Episcopiei Hușilor: Municipiul Huși, str. Ștefan cel Mare, nr.1, județul Vaslui, CP 735100);

• între 18 – 22 noiembrie – selecția dosarelor de către comisia de validare;

• pe 23 noiembrie afișarea rezultatelor finale (pe site-ul https://episcopiahusilor.ro/).

Regulamentul complet al programului de burse și fișa tip de înscriere pot fi găsite la următorul link https://episcopiahusilor.ro/programul-de-burse-pentru-liceeni-si-studenti-episcopul-ioachim-mares-continua-anul-scolar-2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.