Canotoare din Huși, campioană europeană la 17 ani

0
918

Ana Maria Matran, canotoarea de numai 17 ani, din Huși, este noua campioană europeană de junioare la canotaj. Sportiva și-a împlinit visul de a cuceri titlul continental duminică, la Munchen, în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei colege din țară.

Între 9-10 octombrie, orașul Munchen, din Germania, a găzduit a doua

competiție internațională majoră adresată juniorilor după pauza de doi ani impusă de pandemia de COVID-19. Este vorba despre Campionatul European de Juniori, adresat sportivilor care împlinesc cel mult 19 ani în decembrie, la care au luat parte aproape 500 de canotori din 27 de țări.

România a participat cu 8 echipaje însumând aproape 40 de sportivi, pe mai multe probe. În final, canotorii români au cucerit șase medalii (cinci de aur și una de argint), rezultatul plasând România pe primul loc în clasamentul statelor participante.

Județul Vaslui a fost reprezentat de o singură canotoare. Este vorba despre Ana Maria Matran (17 ani), născută pe 15 februarie, în Huși, care practică acest sport de câțiva ani și care, din august 2018, este legitimată la CSM Călărași. Vasluianca a concurat în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei canotoare din țară, în speță Andreea-Fabiola Iorgovan, Diana-Ionela Petian și Elena-Diana Suta.

Cele patru adolescente au făcut un concurs excelent, atât în calificările de sâmbătă, când au avut cel mai bun timp, cât și în finala A, ce s-a desfășurat duminică. Așa se face că româncele au reușit să treacă primele linia de sosire, cucerind astfel medalia de aur și titlul de campioane europene de junioare cu timpul de 06:57.76. Au fost urmate de ambarcațiunile Elveției (timp 07:00.56 – argint), Italiei (timp 07:02.50 – bronz), Cehiei (timp 07:12.22), Poloniei (timp 07:15.62) și Germaniei (timp 07:19.44).

De menționat că, tot în acest an, Ana Maria Matran a reprezentat România la Campionatul Mondial de Juniori, desfășurat între 11-15 august, în Plovdiv, Bulgaria. Atunci a concurat în proba de simplu vâsle feminin (JW1x), adolescenta reușind să se claseze pe locul șase. Iar în septembrie 2020, sportiva a luat parte la Campionatul European de Juniori, găzduit în Belgrad, Serbia. Atunci, vasluianca a concurat tot în proba de simplu vâsle feminin, însă a ieșit pe locul patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.