Au revenit vandalii pe strada Petru Rareș din Bârlad! Încă cinci pomi ornamentali rupți!

Autoritățile bârlădene cer sprijinul localnicilor pentru a-i identifica pe tinerii care, în week-end, au comis un nou act de vandalism pe domeniul public. Este vorba despre un grup de patru tineri care au fost deranjați de pomii ornamentali aflați pe spațiile verzi de pe trotuarele străzii Petru Rareș, astfel că s-au gândit să-i rupă. Fără să țină cont că pomii au fost plantați de municipalitate și că ruperea lor reprezintă o infracțiune, vandalii nu au stat prea mult pe gânduri, ci s-au pus pe distrus bunurile publice.

Grozăvia s-a petrecut duminică dimineața, puțin după ora 6.00, și a fost surprinsă de camerele de supraveghere montate în zonă tocmai pentru a preveni astfel de acte de vandalism. Cu atât mai mult cu cât, în ultimul an, mai mulți copăcei ornamentali de pe strada Petru Rareș au fost rupți. Cea mai recentă astfel de ispravă a fost semnalată în luna iunie, când persoane la fel de „bine intenționate” au fost surprinse de camerele video făcând exact același lucru.

„Ca și în situațiile precedente, Poliția Locală a inițiat demersuri pentru identificarea celor care au comis faptele, fiind vorba doar de o chestiune de timp până ce vinovații vor suporta consecințele legilor în vigoare. Actele de vandalism s-au produs în zone supravegheate video. Și, așa cum am mai spus, astfel de atitudini deloc civilizate nu fac cinste nimănui, dar sunt îndreptate împotriva fiecărui cetățean onest din acest oraș, care își plătește dările locale pentru a avea un oraș cât mai frumos. Eu refuz să cred că bârlădenii cinstiți și civilizați pot accepta astfel de comportamente! De aceea, oricine poate da o mână de ajutor la prinderea făptașilor este rugat să apeleze la colegii de la Poliția Locală”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.