Tudor Polak, PNL: Guvernul României va investi minim 550 milioane lei în județul Vaslui, prin PNI „Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în transparență decizională Ordinul pentru aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”.

Cei interesați pot găsi documentul și toate anexele pe acest link:

https://www.mdlpa.ro/…/proiectordinaprobarenormeaplicar…

Pentru a asigura coeziunea teritorială, fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanțare minimă pentru cel puțin un proiect eligibil, în limita următoarelor sume pentru fiecare categorie de unitate administrativ-teritorială, respectiv subdiviziune a unităților administrativ-teritoriale:

– comune: 4 milioane lei, cu TVA

– orașe: 7 milioane lei, cu TVA

– municipii, altele decât reședințele de județ: 10 milioane lei, cu TVA

– municipii reședințe de județ: 43 milioane lei, cu TVA

– sectoarele municipiului București: 35 milioane lei, cu TVA

– județe (reprezentate de Consilii Județene): 140 milioane lei, cu TVA

Județul Vaslui are o nevoie acută de investiții. Localitățile vasluiene au nevoie de utilități de bază, care să asigure un trai cel puțin decent locuitorilor acestora, dar şi oportunități şi condiții adecvate pentru ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea.

Suma alocată de Guvern județului Vaslui, prin intermediul Programului de Investiții, este raportată la ponderea numărului de unități administrativ-teritoriale din judeţ, din totalul numărului acestora la nivel național, ponderea populației județului raportată la populația totală a țării, a suprafeței județului raportată la suprafața țării, precum şi la capacitățile financiare ale unităților administrative sau numărul obiectivelor de investiții în derulare la nivelul județului.

Guvernul liberal a prioritizat nevoile românilor şi a adus soluții, prin acest program, pentru una dintre cele mai seriose probleme: subdezvoltarea zonelor rurale.

În ceea ce ne priveşte pe noi vasluienii, investițiile care vor fi făcute prin intermediul Programului „Anghel Saligny” vor fi o etapă esențială în modernizarea şi dezvoltarea județului.

Beneficiem de un program bine construit, care ne oferă pârghiile financiare pentru a construi condiții normale pentru toți vasluienii şi a reduce inegalitățile care fragmentează județul.

Tudor Polak, deputat PNL de Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.