„Titanii” bârlădeni, aur și argint la AJP Tour Romania

0
1551

Cei opt luptători legitimați la „Fight Club Titans” Bârlad, care au concurat, în week-end, în cadrul competiției AJP Tour Romania 2021, ce s-a desfășurat la București, au urcat pe primele două trepte ale podiumului. În total, au cucerit opt medalii, respectiv patru de aur și patru de argint.

Câteva sute de luptători din țară și din străinătate și-au dat întâlnire sâmbătă, 25 septembrie, în cadrul ediției din acest an a turneului Abu Dhabi Jiu-Jitsu Pro (AJP) Tour Romania, competiție găzduită de Sala de sport Agronomia din București. La concurs s-au înscris 48 de cluburi din întreaga țară și din state precum Marea Britanie, Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Franța, Spania, Costa Rica, Tunisia, Qatar și Coreea de Sud, în total pe suprafața de luptă intrând 310 sportivi, pe mai multe categorii de vârstă și greutate.

Printre cluburile participante s-a numărat și „Fight Club Titans” Bârlad, club afiliat la organizația Icon România, care s-a înscris cu 11 sportivi. Însă, până la urmă, au participat doar opt dintre ei. Teama de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 la o astfel de competiție cu participare numeroasă i-a făcut pe părinții a trei sportivi să se răzgândească și să nu-i mai lase să concureze. Chiar și așa, cei opt care au intrat efectiv în concurs au demonstrat că au valoare și au reușit să se impună în fața adversarilor de pe suprafața de luptă, fiecare cucerind câte o binemeritată medalie. Bârlădenii au obținut patru medalii de aur și patru de argint. La finalul competiției, și grație acestor rezultate deosebite, clubul bârlădean împreună cu Icon România s-a plasat pe locul II în clasamentul pe echipe.

Astfel, „Fight Club Titans” Bârlad a obținut medalii de aur prin următorii sportivi: David Codreanu (categoria – 28 kg), Fabian Roman (- 30 kg), Denisa Tincovici (- 36 kg) și Rareș Burcă (- 50 kg). Medaliile de argint au fost cucerite de sportivii: Raul Roman (- 28 kg), Iulia Dumitru (- 57 kg), Ștefan Pantazie (-55 kg) și Darius Negrescu (- 36 kg).

„Suntem extrem de mulțumiți și mândri de sportivii noștri și de rezultatele obținute de aceștia. Împreună cu colegii de la Icon Romania, am reușit să ne clasăm pe locul II la echipe! Având în vedere condițiile de participare la competiție impuse de pandemie, a fost un efort enorm din partea părinților și a copiilor, așa că le mulțumim părinților pentru implicare, sportivilor pentru efortul depus pentru a ajunge aici și susținătorilor noștri pentru sprijinul acordat! Având în vedere că sportul de contact a suferit foarte mult în perioada pandemiei și suferă în continuare, sperăm să putem participa la competițiile care urmează”, ne-a declarat Dumitru Dimofte, unul dintre antrenorii clubului bârlădean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.