Prefectul Marcel Lăudatu a fost demis, locul său va fi luat de subprefectul Mircea Gologan

0
613

Guvernul a demis joi prin Hotarâre de Guvern toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. USR-PLUS avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, printre care și Marcel Lăudatu, în județul Vaslui, care a fost numit din partea PLUS. Pentru demiterea lor era necesară o Hotărâre de Guvern. Noua decizie vine după ce ieri premierul Florin Cîțu a demis mai multi secretari de stat, subsecretari și consilieri de stat care au fost susținuți de USR-PLUS.

Decizia de demitere a prerecților și subprefecților USR PLUS era una așteptată, după demisia înaintată de miniștrii din partea USRPLUS, urmată de demiterea secretarilor și subsecretarilor de stat ai acestei formațiuni.

În județul Vaslui, USR PLUS nu este reprezentat deloc în instituțiile deconcentrate, Instituția Prefectului fiind singura cu o conducere din acest partid.

În ultimele zile, prefectul Marcel Lăudatu nu a părut deloc afectat de posibilitatea, tot mai reală, de a fi demis, postând fotografii pe contul său de socializare din concediu pe care îl petrece liniștit.

Odată cu Marcel Lăudatu, din Prefectura Vaslui vor pleca și membrii cabinetului acestuia, care fac parte din USR PLUS, Alin Moldoveanu, directorul Cancelariei, Alexandru Luca, consilier, și Ionuț Vintilă, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului.

Premierul Florin Cîțu a spus în aceeași declarația prin care a anunțat demiterea reprezentanților Guvernului în teritoriu din partea USR PLUS că în locul acestora nu vor fi numiți alți prefecți și subprefecți, ci funcțiile vor fi ocupate temporar de cei care au îndeplinit aceste funcții anterior. În cazul județului Vaslui este vorba despre actualul subprefect Mircea Gologan, care era prefect la data numirii în funcție a lui Marcel Lăudatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.