Porți deschise la ISU Vaslui, astăzi, cu ocazia Zilei Pompierilor din România

0
477

Astăzi, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, subunitățile de pompieri din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, precum și punctele de lucru din Murgeni și Ivănești își vor deschide porțile pentru vasluienii care doresc să cunoască specificul profesiei de salvator, aspecte legate de activitățile, rolul și principalele atribuții ale ISU, să vadă tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile lor, dar și să asiste la exerciții demonstrative.

„În contextul Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situații de Situații de Urgență ”Podul Înalt” al județului Vaslui organizează o serie de activități destinate celor care doresc a se familiariza cu specificul armei care ne reprezintă. În data de 13 septembrie, subunitățile de pompieri din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, precum și punctele de lucru arondate – Murgeni și Ivănești – își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activitățile, rolul și principalele atribuții ale structurilor de intervenție. Participanții vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență, dar și să vizualizeze unele exerciții demonstrative de mânuire a tehnicii și accesoriilor din dotare”, spune reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” Vaslui, care îi invită pe vasluieni să-i viziteze astăzi în intervalul orar 09.00 – 16.00.

ISU Vaslui precizează că, în acest an, manifestările vor fi de o mai mică amploare, pentru că o parte dintre pompierii militari vasluieni se vor deplasa în București, unde, în cadrul unei ceremonii militare ce se va desfășura la Palatul Cotroceni, președintele României va acorda Drapelul de Luptă. 

„În fiecare an, în ziua de 13 Septembrie, pompierii vasluieni, alături de colegii din întreaga ţară, sărbătoresc Ziua Pompierilor din România. În acest an, pentru cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui sărbătoarea are o însemnătate aparte: aniversarea a 180 de ani de la înfiinţarea subunităţii de pompieri militari din municipiul Bârlad”, mai spus reprezentanții ISU Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.