Parteneriat public-privat pentru construirea de locuințe sociale în municipiul Vaslui

Viceprimarul municipiului Vaslui, Cătălin Mândru, a anunțat implementarea unui parteneriat cu Asociația Habitat for Humanity România pentru construirea de locuințe în municipiul Vaslui. „Dacă proiectul va fi aprobat de către consilierii locali, vom pune la dispoziția partenerului terenul și utilitățile aferente construcțiilor, se va elabora documentația premergătoare deschiderii șantierului și se va trece la execuție”, a spus viceprimarul.

Viceprimarul Cătălin Mândru a anunțat „o posibilă soluție pentru ameliorarea nevoii de locuințe sociale” în municipiul Vaslui: un parteneriat care să fie implementat cu Asociația Habitat for Humanity România.

„Am fost susținut de către primarul municipiului Vaslui să mă ocup de acest proiect și am ajuns la momentul în care vom propune parteneriatul Consiliului Local. Dacă proiectul va fi aprobat de către consilierii locali, vom pune la dispoziția partenerului terenul și utilitățile aferente construcțiilor, se va elabora documentația premergătoare deschiderii șantierului și se va trece la execuție”, spune viceprimarul, care arată că angajații Primăriei Municipiului Vaslui care sunt implicați în proiect sunt optimiști în legătură cu succesul acestuia.

Cătălin Mîndru se va ocupa de implementarea acestui proiect ce vizează construcția de locuințe sociale în municipiul Vaslui și pe care îl va propune spre aprobare Consiliului Local Vaslui.

Nevoia de locuințe este una dintre cele mai mari probleme ale municipiului Vaslui, dar și a întregului județ, o situația care trenează de ani și ani. Așa cum arata și Strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Vaslui cu orizontul de timp 2013 – 2020, Fondul locativ urban al judeţului Vaslui totalizează 64.213 locuinţe, din care 58.099 în cele trei municipii (90,5%) şi 6.114 locuinţe (9,5%) în oraşele Murgeni şi Negreşti. Suprafaţă locuibilă totală a acestora este de 2.361 mii mp. Aproximativ 96,9% dintre locuinţe sunt în proprietate privată. Suprafaţa locuibilă ce revine unui locuitor din mediul urban al judeţului Vaslui este de 12,7 mp/loc, inferioară atât valorii regionale (13 mp/loc) cât şi celei naţionale (14,5 mp/loc). Mărimea medie a unei locuinţe urbane vasluiene este de 2,4 camere (exact cât valorile regionale şi naţionale), iar suprafaţa locuibilă medie pe locuinţă este de 36,6 mp (la fel ca valoarea judeţeană, cu 1,9 mp mai puţin faţă de media naţională).

În anul 2008, au fost dezvoltate în mediul urban 339 locuinţe, în totalitate din fonduri private. 72,9% dintre acestea au 3 camere şi peste, 22,7% au 2 camere, în timp ce doar 4,4% au o singură cameră locuibilă. Faţă de anul 2004, numărul locuinţelor terminate în anul 2008 este de 2,3 ori mai mare.

1 COMENTARIU

  1. locuite sociale!!!!!!!!!!!!!!! nu e mai bine sa creati locuri de munca cu salarii echivalente celor din uniunea europeana si fiecare sa si faca cum vrea si ce vrea ? se numesc stupi de votanti …
    stupi cu albinute negre?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.