Pachete săptămânale cu alimente pentru elevi din Zorleni, Bârlad și Vaslui

1
2073

Cel mai probabil, din semestrul următor, 250 de copii din comuna Zorleni și din municipiile Bârlad și Vaslui, precum și alți 225 din județul Galați vor beneficia de pachete săptămânale cu alimente în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri norvegiene. Proiectul „O școală pentru toți și pentru fiecare!”, implementat în cele două județe timp de 30 de luni, își propune să crească gradul de incluziune socială a 450 de copii din Vaslui și Galați aflați în situații de risc, urmărind, în particular, incluziunea lor în școală și comunitate.

Pe 28 septembrie, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, în calitate de autoritate contractantă, a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitațiile online, anunțul privind o importantă achiziție, respectiv „Furnizare pachete alimente în cadrul proiectului «O școală pentru toți și pentru fiecare!»”, în valoare de 701.556 lei fără TVA (834.851,64 lei cu TVA). Finanțarea este asigurată prin Programul „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, Apelul nr. 2 „Edducație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc”.

Așa cum se arată în anunțul licitației, contractul vizează achiziționarea a 250 de pachete săptămânale, respectiv 17.000 de pachete per total contract pentru 250 de elevi din județul Vaslui, și a 225 de pachete săptămânale, respectiv 15.300 de pachete per total contract pentru 225 de elevi din județul Galați.

Contractul este împărțit în două loturi astfel:

• Lotul 1 – pachete județul Vaslui (valoare estimată 369.240 lei fără TVA): – 175 pachete se vor livra în localitatea Zorleni la Școala Gimnazială „Ion Murgeanu” Zorleni; – 25 pachete se vor livra în localitatea Bârlad la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad; – 50 pachete se vor livra în localitatea Vaslui la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui.

• Lotul 2 – pachete județul Galați (valoare estimată 332.316 lei fără TVA): – 165 pachete se vor livra în localitatea Ungureni la Școala Gimnazială nr. 1 Ungureni, comuna Munteni; – 60 pachete se vor livra în localitatea Galați la Școala Gimnazială nr. 16 Galați.

Așa cum se arată în anunțul licitației, criteriul de atribuire al contractului este prețul cel mai scăzut, iar durata contractului va fi de 17 luni. Furnizorii interesați de unul sau de ambele loturi își pot depune ofertele până pe 3 noiembrie, ora 15.00, urmând ca, ulterior, acestea să fie evaluate din punct de vedere tehnic și financiar, iar, în final, să fie desemnat un câștigător sau chiar doi câștigători.

În caietul de sarcini se precizează că pachetele alimentare sunt formate dintr-un sandwich, un măr, apă, cereale, etc. Sunt prezentate patru variante:

• Varianta 1 – sandwich (chiflă 100 g, cașcaval 20 g, piept de pui la grătar 80 g, roșii, castraveți, salata 60g), măr minim 100 g, apă plata îmbuteliată 500 ml, cereale minim 250 g (fulgi grâu, porumb, etc.);

• Varianta 2 – chiflă 100 g, brânză topită 20 g, pate de pui integral fără e-uri, fără conservanți, fără aditivi 120 g, castraveți 100 g, măr minim 100 g, apă plată îmbuteliată 500 ml, cereale minim 150 g (fulgi grâu, porumb, etc.), iaurt natural din lapte de vacă 125 g;

• Varianta 3 – sandwich (chiflă 100 g, cașcaval 20 g, piept de curcan la grătar 80 g, roșii, castraveți, salată 60g), portocale / clementine minim 100 g, apă plată îmbuteliată 500 ml, cereale minim 250 g (fulgi grâu, porumb, etc.);

• Varianta 4 – chiflă 100 g, brânză topită 20 g, pate de curcan integral fără e-uri, fără conservanți, fără aditivi 120 g, castraveți 100 g, banană minim 100 g, apa plată îmbuteliată 500 ml, cereale minim 150 g (fulgi grâu, porumb, etc.), iaurt natural din lapte de vacă 125 g.

Fiecare pachet alimentar format din cele patru variante de produse va fi ambalat în cutie de carton / pungă care să asigure integritatea produselor în timpul manipulării, livrarea urmând a fi făcută o dată pe săptămână, respectiv de patru ori pe lună.

„ISJ Vaslui implementează proiectul «O școală pentru toți și pentru fiecare!», care își propune să crească gradul de incluziune socială a 450 de copii din județele Vaslui și Galați aflați în situații de risc, pe o perioadă de 30 de luni, urmărind, în particular, incluziunea lor în școală și comunitate, prin măsuri concrete de sprijin, precum: programe de consiliere, programe remediale și de excelență, educație non-formală și implicarea și educarea personalului didactic și auxiliar, dar și a părinților și tutorilor în vederea sprijinirii menținerii copiilor în educație și prevenirii abandonului școlar.

Proiectul este necesar pentru copiii din județele menționate, aflate în zone sărace, marcate de migrația părinților către Vest, de șomaj și de perpetuarea lipsei de educație. Astfel, se contribuie în mod direct la obiectivele Ariei 8 – Copii și tineri aflați în situații de risc, după cum urmează: • 25 de copii cu CES identificați și implicați în activități de consiliere și programe educaționale – contribuție de peste 5,68% la indicatorul de apel; • 425 de copii în situații de risc de abandon școlar, dintre care 75 de copii de etnie romă – contribuție cu peste 9,65% la indicatorul relevant; • 338 de copii din mediul rural din cele două județe vizate (VS/NE și GL/SE); • o rată de tranziție către nivelurile superioare (de la primar la gimnazial, respectiv de la gimnaziu către liceu) de minimum 3%; • 80 de profesori și 100 de părinți vor beneficia de sprijin, în special pentru o educație cât mai incluzivă”, se arată în caietul de sarcini.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.