Luptătorii de la „Wazary Dojo” Bârlad, medaliați cu aur la Cupa României de Kempo K1

0
1009

Așa cum ne-au obișnuit de ani buni, practicanții de arte marțiale legitimați la Clubul Sportiv „Wazary Dojo” Bârlad au obținut, zilele trecute, rezultate excelente la Cupa României de Kempo K1. Competiția sportivă s-a desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, la București, a fost organizată de Federația Română de Kempo cu toate măsurile de siguranță și a reunit peste 400 de luptători de diferite vârste din întreaga țară, care au putut intra în sala de concurs doar după prezentarea unui rezultat negativ la testarea COVID-19.

Totuși, având în vedere situația epidemiologică din capitală (o incidență ridicată a infectărilor) și faptul că unii părinți se tem să-și mai expună copiii la riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2, Clubul Sportiv „Wazary Dojo” Bârlad a participat numai cu trei sportivi. Este vorba despre Ștefania Neagu (categoria 12 – 14 ani, – 35 kg), Robert Lazăr (14 – 16 ani, – 60 kg) și Mara Stoian (8 – 10 ani, – 35 kg). Primii doi au reușit să cucerească medalia de aur, în timp ce al treilea sportiv a pierdut la limită calificarea în semifinală.

„Este o realizare importantă pentru clubul nostru, care a participat pentru prima dată pe o astfel de probă la nivel național. Noi eram obișnuiți să câștigăm pe probele de grappling, adică probe de luptă fără lovituri. K1 este un sistem foarte titrat, în sistem de luptă în care se organizează majoritatea galelor televizate, și interesul pentru rezultate bune este unul foarte mare. Parcursul acestor copii este ascendent de la concurs la concurs, evoluția lor fiind din ce în ce mai bună, și iată că munca și determinarea cu care s-au antrenat au dat roade. Sunt sigur că se poate și mai mult de atât, dar formula de reușită este să avem voie să ne continuăm antrenamentele și să participăm la diferite concursuri de testare a nivelului de pregătire. Sunt mândru de toți copiii de la club și, lăsând modestia la o parte, pot să spun cu mâna pe inimă că am parte de copii absolut minunați și de părinți responsabili, care m-au susținut mereu. De fapt, «Wazary Dojo» este mai mult decât un club sportiv, este o familie în care ne susținem și evoluăm în permanență”, ne-a declarat Alexandru Rotaru, președintele Clubului „Wazary Dojo” Bârlad.

Potrivit acestuia, pe sistemul de luptă K1, Robert Lazăr are șase meciuri fără înfrângere, din care două reușite prin KO, în timp ce Ștefania Neagu are trei meciuri câștigate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.