Fotbalista Diana Moșanu, selecționată pentru meciurile României U17 cu Turcia și Letonia

0
894

În aceste zile, Diana Moșanu, portarul și căpitanul echipei de fotbal Juniorul Bârlad, se află într-un nou cantonament cu naționala de fete U17. Jucătoarea a fost convocată de oficialii Federației alături de alte 19 fotbaliste din țară, în vederea participării la turneul de calificare din Turcia pentru  Campionatul European Feminin U17 din 2022. În cadrul turneului de calificare, programat pentru săptămâna viitoare, România U17 are meciuri cu Turcia U17 și Letonia U17.

Între 23 – 28 septembrie, reprezentativa de fotbal feminin Under 17 a României se află într-un nou stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia (județul Ilfov), sub conducerea Irinei Giurgiu. În urma cantonamentelor din primăvară (5 – 13 aprilie) și din vară (12 – 19 august), stafful tehnic a selecționat cele mai bune jucătoare incluse în echipa României care va participa la calificările din această toamnă în vederea participării la Campionatul European Feminin U17 din 2022.

Așa cum era de așteptat, printre cele 20 de sportive din țară și din străinătate convocate pentru a lua parte la turneul de calificare se numără și bârlădeanca Diana Moșanu (15 ani), dublu legitimată la ACS Juniorul Bârlad și Vulpițele Galbene Roman. În cadrul echipei mixte de fotbal ACS Juniorul Bârlad, categoria de vârstă U16, antrenată de Ovidiu Mangu, sportiva este și portar și căpitan, dar și singura fată.

Celelalte jucătoare convocate la Mogoșoaia provin de la următoarele cluburi: Selena Constanța, Politehnica Timișoara, U Olimpia Cluj, Dream Team București, PMFC – Sportolda Pecs (Ungaria), Fair Play București, Universitatea Craiova, Tottenham Hotspur U16 (Anglia), SUA, ACS Heniu Prundu Bârgăului și Universitatea Alexandria. Toate jucătoarele au între 15-16 ani. Acestea au fost incluse în lotul feminin U17 al României ce urmează să susțină meciurile de calificare din Turcia și să lupte pentru promovarea în Liga A.

Astfel, tricolorele mici se vor antrena în țară până pe 28 septembrie, când este programată deplasarea în Turcia, unde se vor disputa meciurilor Grupei 5 din Liga B, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie. Meciurile se vor juca după următorul program: • 30 septembrie (Turcia – România); • 3 octombrie (România – Letonia); • 6 octombrie (Letonia – Turcia).

Tragerea la sorți pentru faza a doua va avea loc spre finalul anului 2021. Câștigătoarele celor șapte grupe se vor alătura țării gazdă, Bosnia și Herțegovina, la turneul final EURO WU17, programat în perioada 3-15 mai 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.