Episcopia Hușilor a oferit ghiozdane noi pline de rechizite pentru 1.500 de copii necăjiți

0
648

Pentru 1.500 de copii necăjiți din județ, noul an școlar a început ieri cu mai multă speranță. Ei au primit din partea Episcopiei Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”, ghiozdane noi, pline cu rechizite.

Este vorba despre copii din Coroiesti, Mălușteni, Țuțcani, Docani, Stâncășeni, Orgoiești, Fundu Văii, Albești, Davidești, Deleni, Grumezoaia, Hurduci, Oltenești, Râșești, Stroiești, Puntișeni, Ursoaia, Gârceni, Delești, Coșești, Ivănești, Telejna, Șerbotești, Ghermănești, Fălciu, Boțești și Drânceni, alături de 200 de copii din Episcopia Basarabiei de Sud, care au mers, ieri, în prima zi de școală, cu ghiozdane noi.

Programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar” este la a IV-a ediție în Episcopia Hușilor și se adresează copiilor și tinerilor proveniți din familii defavorizate. Are ca obiective, alături de bursele oferite de Centrul Eparhial Huși, prevenirea abandonului școlar.

„Prin programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, am reușit și în acest an, cu ajutorul multor oameni de bine și cu sprijinul prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, din Timișoara, Alba, Turda, Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, București, Anglia, Germania și Franța, să pregătim 1500 de ghiozdane complet echipate, pentru acei copii care provin din medii vulnerabile. Și pentru ei, prima zi de școală trebuie să fie o bucurie și să aibă încrederea că, prin educație, își pot face un rost frumos în viață”, a spus Vladimir Beregoi, părinte consilier eparhial și președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.