Bârlad: concurs de ciclism cu premii atractive, în Săptămâna Mobilității!

Pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității, municipalitatea bârlădeană în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui și Alfa Club Ciclism Bârlad, organizează, peste doar câteva zile, un concurs de ciclism ce are drept scop promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă, precum și creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative asupra mediului și calității vieții. Până acum, la nivel național s-au înscris 23 de localități, iar la nivel european peste 2.500.

Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM), în acest an marcată între 16-22 septembrie, a fost introdusă în 2002, la inițiativa Direcției Generale pentru Mediu și Transport din cadrul Comisiei Europene, pentru a-i determina pe șoferi să renunțe măcar o săptămână la mașinile poluante în favoarea unor mijloace de transport ecologice. Acțiunea își propune să promoveze formele alternative de transport ecologic, atrăgând atenția că mișcarea îmbunătățește calitatea vieții în orașe și, în același timp, reduce poluarea aerului și pe cea fonică, precum și numărul accidentelor și pe cel al persoanelor obeze.

Tema anuală pentru SEM 2021 este „Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”.

Bârladul se alătură miilor de orașe din Europa și din lume care, în zilele următoare, vor organiza diverse activități pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității. Concret, pe 18 septembrie, organizează a treia ediție a unui concurs de ciclism ce se adresează iubitorilor de mișcare în natură cu vârsta cuprinsă între 3 – 25 ani. Punctul de întâlnire a participanților este intrarea principală a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, de la ora 9.00, competiția propriu-zisă desfășurându-se pe arterele cartierului Mihai Eminescu. Toți participanții trebuie să se prezinte cu echipament de protecție adecvat (trening, cască, mănuși, cotiere, genuchiere) și bicicletă în stare bună de funcționare. Concurenții vor fi împărțiți în șase categorii de vârstă, respectiv: 3 – 5 ani, 6 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani, 16 – 18 ani și 19 – 25 ani. La final, cei mai buni sportivi de la fiecare categorie vor fi răsplătiți cu premii de Primăria Bârlad: locul I – o bicicletă, locul II – trotinetă, locul III – o minge. Restul concurenților vor primi diplome de participare şi diverse articole sportive.

Trebuie spus că, la acest concurs, se pot înscrie şi următoarele categorii de cicliști: 26 – 36 ani, 37 – 47 ani, 48 – 58 ani, 59 – 69 ani, 70 – 80 ani și 81 – 90 ani. Aceștia vor fi premiaţi de Alfa Club Ciclism Bârlad și sponsorul AndiGeo Sport.

Doritorii se pot înscrie direct la sediul firmei AndiGeo Sport, situat în strada Stroe Belloescu, nr. 41, persoană de contact Viorel Pața (telefon mobil 0745.337.259), ori prin intermediul adresei de e-mail andigeosport@gmail.com, cel târziu până pe 18 septembrie.

„Obiectivul acestui concurs este promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă și creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele negative asupra mediului și calității vieții. Lansăm o invitație deschisă tuturor bârlădenilor dornici de mișcare care vor să promoveze aeastă modalitate de a se deplasa în mod nepoluant. Marcăm totodată și Săptămâna Europeană a Mobilității și așteptăm la start cât mai mulți participanți, începând cu preșcolari și elevi și până la părinți și bunici”, ne-au declarat reprezentanții primăriei.

De menționat că, în acest an, s-au înscris 2.532 de orașe din 47 de țări, inclusiv din Argentina, Azerbaijan, Columbia, Ecuador, Iran, Japonia și Peru. Cele mai multe sunt din Turcia (463 orașe), Spania (413), Ungaria (237), Austria (381), Polonia (177) și Germania (117). La nivelul României s-au înscris 23 de localități, dintre care amintim Bacău, Bârlad, Buhuși, Caracal, Curtici, Dărmănești, Făgăraș, Hunedoara, Iași, Jibou, Mioveni, Moinești, Onești, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sibiu, Tulcea și Videle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.