Polițiștii vasluieni, invitații moto-clubului Blue Knights Romania IV

0
375

Pe 28 august, motocicliști din toate colțurile țării, prezenți la festivalul Open Camp Vaslui 2021, au participat la o activitate preventiv-educativă desfășurată de către polițiștii vasluieni.

Activitatea s-a desfășurat în completarea unui workshop (de conducere defensivă a motocicletelor) susținut cu sprijinul unui specialist din cadrul Brigăzii Rutiere București. Reprezentanții Serviciului Rutier Vaslui, Registrului Auto Român și ai clubului Blue Knights Romania IV Vaslui au prezentat diverse prevederi legale, sfaturi și îndrumări, precum și aspecte de ordin teoretic si practic.

Iată câteva dintre recomandările primite de motocicliști:

– Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

– Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie.

– Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

– Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.

– Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta  grav aderenţa generând accidente.

– Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

– Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.

– Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

– Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot rani ochii sau faţa. Cea mai bună protectie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.

– Fiţi vizibil – purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovzoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

Iată și o serie de recomandări pentru șoferi:

– Asigurați-vă temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda. Şi în niciun caz nu întoarce pe linia continuă!

– Păstrați banda în viraje!

– Asigurați-vă înainte de a deschide portiera – lucru valabil şi pentru cei care vă însoţesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.