Din nou fruntași în ale caligrafiei

Duminică, 1 august, la Casa Muzeelor din Iași a avut loc premierea celei de-a treia ediții a concursului „Caligrafii tematice”, organizat de Muzeul Literaturii Române din Iași.

Lucrări ale deținuților din Penitenciarul Vaslui au fost prezentate publicului larg, alături de alte lucrări ale persoanelor civile. Patru dintre deținuți au fost recompensați cu premiul I la această ediție, dedicată poetului Vasile Alecsandri.

Concursurile de caligrafie au devenit deja o tradiție în rândul deținuților din Penitenciarul Vaslui, cadrele de aici valorificând orice oportunitate ivită pe plan național pentru a promova acest tip de activitate și rezultatele muncii și talentului unor deținuți. Din anul 2016, în Penitenciarul Vaslui se desfășoară, în permanență, ateliere de caligrafie, în cadrul cărora deținuții exersează scrisul de mână, unii dintre ei ducându-l la rang de artă. Caligrafia înseamnă, în cea mai mare parte, mult studiu individual și disciplină. Când exersezi trebuie să fii conștient de fiecare linie pe care o pui pe hârtie. Caligrafia se studiază cu  capul, se exersează cu corpul și se practică cu sufletul. Caligrafia este o pecete a personalității.

”Urmare a succesului de la Concursul național de caligrafie „Artă din condei”, inițiat de Penitenciarul Vaslui și aflat anul acesta la a IV-a ediție, organizatorii de la Muzeul Literaturii Române din Iași s-au arătat deschiși pentru implicarea persoanelor custodiate de Penitenciarul Vaslui în proiecte la care sunt invitate  asociații de cultură și educație din țară. Implicarea în activități de acest gen reprezintă, de fiecare dată, o ocazie pentru specialiștii din cadrul sectorului reintegrare social de a sensibiliza comunitatea cu privire la problematica reinserției sociale a persoanelor private de libertate”, a subliniat comisar șef  de poliție penitenciară Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.