Comuna Pogonești, fonduri CJ pentru drumurile afectate de inundații

0
792

Dacă, în primă fază, numai 23 de comune din județ urmau să primească diverse sume de bani din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean (CJ) Vaslui, în final, la ședința ordinară de ieri, consilierii județeni au aprobat alocarea de fonduri pentru 46 de UAT-uri, printre acestea numărându-se și comuna Pogonești.

Fostul consilier județean Alexandru Curelaru, actualmente consilier local din partea ALDE în comuna Pogonești, le-a dat prietenilor săi virtuali o veste bună. Prin intermediul unei postări pe grupul de facebook „Tineri uniți pentru comuna Pogonești”, el i-a anunțat pe localnicii comunei că, în cadrul ședinței ordinare a CJ de ieri, 16 august, Pogoneștiul a primit suma de 300.000 lei, bani cu care se vor repara pe cât posibil drumurile afectate de inundațiile din ultima perioadă și se va fora un puț pentru apă potabilă. Acesta le-a dat vestea bună locuitorilor din Pogonești la nici jumătate de oră de la momentul în care consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale ale Judeţului Vaslui a fondului aflat la dispoziția Consiliului Județean Vaslui din impozitul pe venit, pe anul 2021.

„După cum bine știți, comuna Pogonești nu se afla pe lista comunelor care primeau banii la repartizarea din ședința de consiliu care are loc astăzi (ieri, n.r.)! După discuțiile purtate cu domnul președinte, sâmbătă, la Puiești, dar și după o adresă oficială făcută de mine către domnia sa, ulterior vorbind din nou la Pogonești, când a fost prezent la sărbătorirea celor 35 de ani ai Ansamblului «Răzeșii», duminică, 15.08.2021, după cele explicate și văzute de domnia sa la fata locului, astăzi (ieri, n.r.) s-a aprobat alocarea a 300.000 lei (trei miliarde lei vechi) comunei noastre! Vreau să mulțumesc pe această cale conducerii Consiliului Județean Vaslui, domnului președinte Dumitru Buzatu, dar și colegilor mei de la ALDE, în frunte cu domnul vicepreședinte Dan Mihai Marian, pentru votul acordat! Fără sprijinul colegilor mei, acest proiect nu ar fi trecut și vreau să le mulțumesc în mod deosebit! Și domnul Dan Marian a fost prezent ieri (duminică, n.r.) în comuna noastră! Așadar, nu trebuie să-ți pierzi speranța niciodată, luptă până în ultima secundă la fel ca în prima! Iată că se poate și la Pogonești! Mulțumesc conducerii județului Vaslui în numele locuitorilor comunei Pogonești! PS: Așa cum am promis și cum jurământul depus la validarea funcției de consilier o spune, voi face tot ce îmi stă în putință pentru binele comunei Pogonești și a locuitorilor acesteia, chiar și doar din funcția de consilier local! Sunt dispus să fac echipă cu conducerea primăriei, dacă se dorește acest lucru, pentru a arăta și demonstra că unde-s mulți puterea creste, iar acesta este doar un început!

Transparență și comunicare!”, este mesajul postat ieri de consilierul Alexandru Curelaru.

Trebuie spus că respectivul proiect de hotărâre aprobat în ședința de ieri prevedea, inițial, alocarea unor sume de bani doar pentru 33 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județ, însă, prin votarea unor amendamente, în final, au primit bani 46 de UAT-uri. Potrivit referatului de aprobare al proiectului, aceste fonduri se repartizează UAT-urilor pentru: • susținerea programelor de dezvoltare locală; • susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală; • cheltuieli de funcționare pe care UAT-urile nu le pot finanța din venituri proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.