Șofer de ambulanță din Bârlad, trimis în judecată

Un bârlădean, angajat ca șofer de ambulanță până de curând, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență în formă continuată. Ambulanțierul este acuzat că, între decembrie 2018 – iunie 2020, ar fi cerut diverse sume de bani pentru angajarea unor persoane în cadrul instituției în care lucra.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași au anunțat ieri, 8 iulie, că, în cursul lunii iunie, au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat bârlădean pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată. Este vorba despre Cătălin-Ioan Romanic (38 ani), la data faptei șofer de ambulanță în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui – Substația Bârlad.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: în perioada decembrie 2018 – iunie 2020, inculpatul Romanic Cătălin-Ioan ar fi pretins de la mai multe persoane (martori în cauză) diverse sume de bani în schimbul cărora a promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul unor unități sanitare sau pe lângă personalul medical, pentru ca acele persoane să ocupe diferite posturi (asistent medical, șofer, etc.) ce urmau să fie scoase la concurs sau pentru eliberarea unor fișe medicale în vederea obținerii permisului de conducere. Concret, în scopul menționat mai sus, inculpatul Romanic Cătălin-Ioan ar fi pretins și primit 10.000 euro și 300 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Vaslui, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, au precizat procurorii DNA prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.