Primăria Bârlad a declanșat achiziția a patru autobuze second-hand și a patru microbuze noi

La aproape patru luni de la votul consilierilor locali, municipalitatea bârlădeană a declanșat procedura de achiziție cu bani de la bugetul local a patru autobuze la mâna a doua și a patru microbuze noi. Investiția are o valoare de 2.134.453 lei fără TVA și este necesară pentru dotarea SC CUP SA Bârlad, care, din anul 2023, va prelua transportul public de persoane din oraș.

La jumătatea lui martie, consilierii bârlădeni au aprobat o hotărâre prin care se viza „alocarea fondurilor necesare achiziționării de mijloace de transport persoane pentru dotarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Bârlad”. Mai exact, au votat alocarea de la bugetul local a sumei de 2.540.000 lei pentru ca, în cel mai scurt timp, SC CUP SA, societate acționariată de Consiliul Local (CL) Bârlad, ce urmează ca, din anul 2023, să preia transportul public de persoane din oraș, să se doteze corespunzător. Mai ales că, la finele lui ianuarie, aceiași consilieri au aprobat delegarea gestiunii serviciului public local de persoane prin curse regulate în Bârlad către SC CUP SA. Evident, după expirarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local încheiat în aprilie 2019 cu SC Unistil SA. Respectivele mijloace de transport ar urma să fie folosite până când cele zece autobuze electrice ce vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare POR 2014-2020 vor fi livrate și puse în funcțiune.

Acum, la aproape patru luni de la acel moment, municipalitatea a demarat procedura de achiziție a celor opt mijloace de transport, dintre care patru second-hand. Așa cum se arată în anunțul de licitație publicat pe SICAP, valoarea totală a achiziției se ridică la 2.134.453 lei (adică 2.539.999 lei cu TVA). Contractul este împărțit în două loturi.

Lotul 1 prevede furnizarea a patru autobuze cu normă de poluare minim EURO 5 de aceeași marcă și același model, rulate (second-hand), de capacitate mare (circa 50 locuri), nearticulate, cu podea joasă, nu mai vechi de anul 2010, cu un parcurs total ce nu trebuie să depășească 700.000 kilometri. Evident, vor trebui să aibă toate dotările necesare. Prețul estimat al celor patru autobuze este de 1.232.253 lei (1.466.381,07 lei cu TVA). Criteriul de atribuire al lotului 1 este cel mai bun raport calitate – preț, în care prețul ofertei (componenta financiară) are o pondere de 60%, componenta tehnică 1 (vechimea mijloacelor de transport) contează în proporție de 20%, iar componenta tehnică 2 (parcurs efectiv rulat – kilometraj) – o pondere de 20%.

Lotul 2 prevede furnizarea a patru microbuze noi, fabricate în 2021, cu normă de poluare EURO 6, de aceeași marcă și același model, cu o capacitate de minimum 19 locuri și cu două uși pe partea dreaptă. Prețul estimat al celor patru microbuze este de 902.200 lei (1.073.618 lei cu TVA). Criteriul de atribuire al lotului 2 este cel mai bun raport calitate – preț, în care prețul ofertei (componenta financiară) are o pondere de 70%, componenta tehnică 1 (perioada de garanție în luni) contează în proporție de 15%, iar componenta tehnică 2 (garanția în numărul de kilometri) – o pondere de 15%.

Potrivit anunțului de pe SICAP, ofertele furnizorilor interesați de acest contract sunt așteptați până pe data de 11 august, ora 15.00. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar, iar ulterior va fi desemnat un câștigător (pentru ambele loturi) sau doi câștigători (câte unul pentru fiecare lot). Contractul are o valabilitate de cinci luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.