Pregătiri intense pentru Festivalul Internațional „Hora din străbuni”

Anul acesta, spectacolele Festivalului „Hora din străbuni” vor avea loc și în Gara Vaslui, „pentru a oferi călătorilor care tranzitează Vasluiul o mostră din bucuria noastră”, spune Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui, una dintre instituțiile organizatoare. Festivalul va avea loc în perioada 30 iulie – 1 august 2021 și, de peste hotare, va aduce la Vaslui doar formații din Europa.

„Dragii noștri, vom face tot ce ne stă în putință ca editia anului curent, a VII-a, să vă încânte ochii și sufletul. Am invitat și sperăm să fim aceleași gazde bune, noi, organizatorii, și dumneavoastră, spectatorii, pentru grupuri din România, Republica Moldova, Albania, Serbia, Cipru, Bulgaria, Ucraina și Polonia. Programul detaliat va fi publicat la data de 20 iulie și va cuprinde informații pentru fiecare dinte cele 3 zile (30 iulie – 1 august). Anul acesta, în afara spectacolelor din Centrul Civic, vom accentua desfășurarea atelierelor de dans în diverse locuri din oraș: Parcul Copou, Piața Independenței (Secu), Esplanada din fața Teatrului de Vară și chiar stația CFR Vaslui, pentru a oferi călătorilor care tranzitează Vasluiul o mostră din bucuria noastră”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui, instituție care, alături de Consiliul Județean Vaslui și Primăria Vaslui, organizează întreaga manifestare.

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Folclor „Hora din Străbuni” se va desfășura pe parcursul a trei zile, în perioada 30 iulie – 1 august 2021, în Centrul Civic al municipiului Vaslui. Chiar dacă din cauza măsurilor sanitare la evenimente nu vor putea participa ansambluri din afara Europei, organizatorii se așteaptă la o ediție de succes. Vor fi prezente la Vaslui ansambluri din Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Cipru, dar și alte județe precum Iași, Bistrița Năsăud sau Tulcea. Acestor grupuri li se vor adăuga cunoscutele formații din județul Vaslui, precum „Trandafir de la Moldova” Huși, Orchestra „Rapsodia Vasluiului” etc. La eveniment vor participa grupuri folclorice din Negrești, Drânceni, Târzii, Perieni, Muntenii de Sus, Muntenii de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.