Patru elevi ai Școlii gimnaziale ”Mihai Eminescu” Vaslui, admiși la licee militare

Copiii noștri nu contenesc să ne surprindă. La 14 ani, să alegi să-ți petreci adolescență într-un liceu militar, să te lupți pentru visul tău cu o concurență acerbă și, timp de 4 luni, să dai tot ce ai mai bun ca să dovedești că meriți să fii acolo, promovând toate probele sportive, testele psihologice și de logică, examenele scrise și interviurile impuse de sistem – aceasta chiar este cea mai elocventă dovadă a unor caractere tari și o reconfirmarea a profesionalismului școlii vasluiene.

Ailioaiei Robert, Casangiu Alex, Romașcanu Mariana și Vânătoru David – colegi de școală și de drum pe mai departe – au îndrăznit și au reușit. Calea le-a fost îndreptată de către părinți și dascăli – conducerea scolii, prin prof. Cocuz Doina Lauriana și prof. Nemțanu Marius Cătălin și diriginții  lor, prof. Bojescu Camelia și prof. Lupu Valentin.

Sâmbătă, 17 iulie 2021, au fost publicate rezultatele repartizării în licee militare pentru  anul în curs a absolvenților clasei a VIII-a, care au susținut mai întâi probele eliminatorii specifice liceelor cu acest profil, după care au dat Evaluarea Națională.

Cinci licee militare au organizat admitere – Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza (Prahova), Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța – având un total de 600 de locuri și în acest an.

Zeci de absolvenți de clasa a VIII-a din județul Vaslui au aplicat pentru admitere în liceele militare, iar după patru luni de examinări și evaluări, cei mai buni au fost declarați admiși.

Școala „Mihai Eminescu” Vaslui a reușit să trimită mai departe 4 elevi: Ailioaiei Robert și Vânătoru David – către Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (Suceava), iar Romașcanu Mariana și Casangiu Alex – către Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Breaza (Prahova).

Despre cât de mult și-au dorit acești copii să reușească ne vorbește parcursul lor și concurența deloc de neglijat pe care au înfruntat-o fără temeri. La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, de exemplu, au ajuns până la faza de examen scris 458 candidați pe 120 de locuri. Din județul Vaslui au concurat 37 elevi, fiind declarați admiși doar 2: Ailioaiei Robert și Vânătoru David, de la Școala „Mihai Eminescu”.

Iar dacă pentru toți elevii a început vacanța mare, ei au ales să își ajute colegii de școală care anul următor doresc să le calce pe urme. Zilnic, îi veți regăsi antrenându-se pe bazele sportive din oraș, așa cum i-a îndrumat în urmă cu un an profesorul de sport Lupu Vali.

Succes le dorim și proaspeților admiși, dar și viitorilor candidați ai liceelor militare din țară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.