Mihai Botez, replică pentru Ludovic Orban

„Nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea”, a spus recent președintele liberal Ludivic Orban, aflat în campanie pentru un nou mandat, cu referire la colegii de alianță din USR. Recent reales președinte USR PLUS Vaslui, deputatul Mihai Botez reacționează: „Am jurat de două ori cu mâna pe Biblie la preluarea mandatelor de Parlamentar, însă niciodată nu am considerat că asta mă face un politician mai bun sau mai rău”.

Aflat în campanie în interiorul propriului partid pentru încă un mandat de președinte, Ludovic Orban a jucat recent cartea apropierii de biserică, a moralei creștine, a tradițiilor și obiceiurilor populare, în definirea „valorilor liberale” în România. În acest context, liderul PNL s-a referit la USR PLUS ca la niște parteneri de guvernare care „parcă nu s-au născut aici”. „Nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce”, a spus Orban.

Recent reales președinte al USR PLUS Vaslui, deputatul Mihai Botez a reacționat imediat: „Am jurat de două ori cu mâna pe Biblie la preluarea mandatelor de Parlamentar, însă niciodată nu am considerat că asta mă face un politician mai bun sau mai rău.

Zeci de politicieni au jurat cu mâna pe Biblie atunci când au preluat o funcție, ca mai apoi să încalce orice principiu, în special porunca “Să nu furi.” Religia și valorile tradiționale au fost utilizate 30 de ani pentru a ascunde hoții și înșelăciuni, așa că nu mă miră că Ludovic Orban apelează din nou la aceeași placă pe care o folosea și Dragnea când era în vârful PSD”.

Botez a scris pe pagina sa de socializare că „de fapt, și la nivel național, dar și pe plan local, politicienii se ascund în spatele unor false valori tradiționale. Dezinformările din ultima vreme au provenit exact de la politicieni cu idei fixe, puține și proaste. Valorile tradiționale trebuie păstrate de români, însă politica este despre altceva, un lucru pe care mulți văd nu îl înțeleg”.

„Campania de alegeri din PNL afectează grav apetitul lor pentru reforme. Cele două tabere se întrec în favoruri pentru baronași și primari, iar proiectele precum alegerile în două tururi sau eliminarea pensiilor speciale trenează. Mi-aș fi dorit ca Orban și Cîțu să se întreacă într-o competiție în care vor să descopere cine propune reforme mai bune și mai solide, nu cine face mai multe rugăciuni”, scris Botez.

Liderul USR PLUS Vaslui nu se ferește nici el de cuvinte, așa că le spune de-a dreptul liderilor liberali cum ar trebui să-și facă campanie în partid: „Cei doi domni ar trebui să își mute campania internă înapoi în partid și să nu încerce să mai câștige simpatie din partea colegilor atacând un partener de guvernare. Nu așa se colaborează loial între parteneri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.