Marius Arcăleanu acuză: Nelu Tătaru va frauda alegerile!

Premierul Florin Câțu și șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, vor fi prezenți, vineri, la Vaslui, la alegerile pentru șefia Filialei Teritoriale PNL Vaslui. Vor avea ce vedea, susține Marius Arcăleanu, contracandidatul lui Nelu Tătaru la funcția de președinte. Vor vedea cum, prin manipularea numărului de delegați și a procesului de votare propriu-zis, Tătaru încearcă să își asigure un nou mandat în fruntea liberalilor din județul Vaslui.

Cu două zile înainte de alegerile pentru șefia PNL Vaslui, Marius Arcăleanu, singurul candidat care și-a făcut ”pe bune” campanie electorală, lansează acuzații extrem de grave la adresa președintelui în funcție, Nelu Tătaru, pe tema fraudării alegerilor de vineri, 2 iulie. De asemenea, Arcăleanu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătății de încălcări repetate ale prevederilor statutului și regulamentului partidului, cu scopul de a manipula alegerile în organizațiile locale ale PNL. ”Nelu Tătaru (…) intenționează ca, la alegerile din 2 iulie, fiecărui delegat să-i fie înmânată o mapă cu pliantul său electoral, în care, culmea, să fie introduse și buletinele de vot. Ulterior, planul său este ca votul delegaților organizațiilor locale PNL să fie exprimat sub supravegherea persoanelor din grupul său de presiune și nu în cabinele de vot. Astfel de modalitate de organizare a alegerilor este de neacceptat și evidențiază cu claritate intenția de fraudare a acestora”, susține Marius Arcăleanu.

Iată declarațiile făcute de candidatul PNL, ieri, la ”locul faptei” – Sala Sporturilor, locație în care Arcăleanu a invitat presa să participe, vineri, în calitate de ”observator neutru”, pe toată durata procesului de alegeri.

”Voi explica mai întâi cum Nelu Tătaru a încălcat, în ultimele săptămâni, prevederile Statutului și Regulamentului PNL, iar, ulterior, voi prezenta modalitatea prin care intenționează să finalizeze acțiunea de fraudare a alegerilor la nivelul organizației județene PNL Vaslui.

Astfel, Nelu Tătaru a blocat alegeri în organizații locale PNL unde susținătorii săi sunt minoritari. Pentru aceasta, împreună cu Daniel Onofrei – secretarul general al PNL Vaslui, a inventat și utilizat un nou termen, care nu este prevăzut în Regulamentul PNL, acela că ”alegerile nu au fost validate” de către Biroul Politic Județean PNL Vaslui.

În acest mod, a manipulat alegerile în organizații locale ale PNL conduse de oameni puternici, care nu acceptă conducerea sa autoritară și incorectă. Dau aici câteva exemple: Bârlad, Murgeni, Perieni, Ciocani și Ștefan cel Mare.

De asemenea, Nelu Tătaru a fraudat și repartizarea numărului de delegați aleși din partea fiecărei organizații locale PNL. Astfel, a decis ca organizațiile care îi sunt favorabile să aibă mai mulți delegați decât ar fi avut dreptul, la Comitetul de Coordonare Județean al PNL Vaslui din 2 iulie”, a declarat Marius Arcăleanu. La finalul conferinței de presă, el a pus la dispoziția presei o situație comparativă, întocmită în baza algoritmului de repartizare prevăzut de Regulamentul PNL.

”Cu privire la aceste aspecte, am depus, împreună cu colegii mei, contestații la Curtea de Arbitraj a PNL”, a adăugat Arcăleanu.

Mecanismul fraudării alegerilor prin controlarea votului

”În ultima perioadă, foarte mulți dintre colegii din județ mi-au comunicat că Nelu Tătaru se pregătește să controleze, în mod abuziv și nelegal, modul în care delegații organizațiilor PNL din județul Vaslui vor vota pe 2 iulie.

În mod normal, buletinele de vot, ar trebui să fie semnate de către candidați și sigilate, pentru a se înlătura eventualele suspiciuni de fraudare a votului. Această practică democratică a fost aplicată la alegerile din organizația municipală PNL Vaslui și a contribuit la desfășurarea corectă a acestora.

Nelu Tătaru este hotărât să nu respecte astfel de cutume, pe care le consideră dăunătoare în raport cu propriile interese. De aceea, intenționează ca, la alegerile din 2 iulie, fiecărui delegat să-i fie înmânată o mapă cu pliantul său electoral, în care, culmea, să fie introduse și buletinele de vot.

Ulterior, planul său este ca votul delegaților organizațiilor locale PNL să fie exprimat sub supravegherea persoanelor din grupul său de presiune și nu în cabinele de vot.

O astfel de modalitate de organizare a alegerilor este de neacceptat și evidențiază cu claritate intenția de fraudare a acestora”, a declarat Arcăleanu, care a oferit și posibile soluții pentru prevenirea fraudării alegerilor.

”Vreau să transmit un mesaj colegilor și prietenilor mei din organizațiile PNL din județul Vaslui: vă asigur că votul va fi unul secret, exprimat de dumneavoastră în cabina de vot și nu pe holurile Sălii Sporturilor, așa cum își dorește Nelu Tătaru. Vă îndemn să aveți curaj și să nu vă lăsați intimidați de acțiunile de forță ale lui Nelu Tătaru. Numai astfel ne putem asigura că aceste alegeri vor reprezenta voința majorității membrilor organizațiilor noastre!”, a conchis Marius Arcăleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.