Luca Constantinciu pune Bârladul pe harta tenisului românesc!

Bârlădeanul Luca Ștefan Constantinciu, un tenismen de câmp de numai 12 ani, a cucerit trofeul la proba de simplu a competiției naționale „Cupa de vară Tomești” (Tuneul Iașului), desfășurată în week-end. Totodată, la proba de dublu a turneului, unde a făcut echipă cu un tenismen din Iași, a ajuns până în finală.

În week-endul care tocmai a trecut, muncipiul Iași a găzduit o nouă ediție a competiției naționale „Cupa de vară Tomești” la tenis de câmp, adresată jucătorilor de 12 ani, respectiv 18 ani, fete și băieți. Printre participanții la turneu s-a numărat și bârlădeanul Luca Ștefan Constantinciu (12 ani), legitimat la Asociația „Greenfield” Tenis Club Bârlad și antrenat de Mihaela Munteanu. Juniorul practică sportul alb de aproximativ șapte ani, timp în care a luat parte la sute de turnee naționale și internaționale, multe dintre ele fiind câștigate de ambițiosul puști.

Nu a făcut excepție nici la „Cupa de vară Tomești”, unde jucătorul a concurat atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu. Astfel, în concursul de simplu, categoria de vârstă 12 ani, Constantinciu a avut numai victorii pe linie, reușind să-și învingă toți adversarii și să ajungă în finală, unde l-a bătut pe bucureșteanul Victor Dobrescu (CS Dinamo București) în două seturi (7-5 și 6-3). Efortul depus de jucătorul de-o șchioapă pe parcursul turneului i-a fost răsplătit pe deplin: a cucerit trofeul „Cupei de vară Tomești” la simplu. Un rezultat extraordinar a obținut și în proba de dublu, unde a făcut pereche cu jucătorul Andrei Manolache (CS Unirea Iași). Cei doi au ajuns până în finală, unde s-au „ciocnit” pe teren cu perechea formată din sportivii Silviu Virga (Asociația Tenis Club „Victor Hănescu”) și Victor Dobrincu (CS Dinamo București). Din păcate, au pierdut meciul cu scorul de 6-7 și 4-6.

„Luca practică acest frumos sport de mai bine de șapte ani, primul său mentor fiind Adrian Trandafir. Ulterior, a fost antrenat de Marian Balaur, însă antrenoarea cu care a pășit în tenisul de performanță este Munteanu Mihaela. Deși pandemia de SARS-CoV-2 nu s-a terminat încă, în acest an a participat la 30 de turnee, dintre care a câștigat două, la două a fost finalist, iar la alte zece a fost semifinalist. Spre exemplu, la «HAI Cup», un turneu internațional desfășurat pe 29 mai, la Arad, a concurat în proba de dublu împreună cu bucureșteanul Thomas Ocu, și a reușit să elimine echipa Germaniei. Mi s-a făcut pielea de găină și mi-au dat lacrimile când în tribune se striga: «Româniaaa!» și știam că fiul meu reprezintă România!”, ne-a declarat Ștefan Constantinciu, tatăl proaspătului câștigător al trofeului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.