Liberalii – cu scandalul mediatic, pesediștii – cu „nevoile și neamul”

Pesediștii vasluieni au punctat decisiv, paradoxal, tocmai în curtea liberalilor, în timpul alegerilor interne pentru șefia filialei județene PNL. În fruntea unei numeroase delegații de primari, liderul PSD și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a înfățișat la Sala Sportului, la sosirea premierului Florin Cîțu, cu un memorandum în care era expusă situația financiară dezastruoasă a primăriilor și se cerea ajutor. Ce nu a știut Dumitru Buzatu a fost faptul că la Vaslui nu a venit premierul Câțu, ci candidatul la șefia PNL Câțu…

Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui și al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a mai reușit vinerea trecută încă una dintre mișcările politice strategice care explică de ce conduce județul de 30 de ani (după părerea liberalilor), în realitate din 2012, și de ce nu a pierdut niciun tur de alegeri. Buzatu a folosit momentul în care primul ministru Florin Cîțu a ajuns în Vaslui, în cadrul unui tur electoral pentru alegerile din propriul partid, pentru a organiza o ședință cu primarii săi. Ulterior, adică după ce a subliniat în ședință apăsat nevoile financiare uriașe și situația dezastruoasă în care se găsesc, Buzatu a condus delegația primarilor „oropsiți” la Sala Sporturilor, unde liberalii îl așteptau de Cîțu, care urma să participe la ședința Comitetului de Coordonare Judeţean ce alegea conducerea Organizației Județene a PNL Vaslui pentru un mandat de patru ani.

Fără să uite să arate dezinteresul premierului pentru problemele administrației locale, de vreme ce, ajuns în județ pentru prima dată, nu s-a întâlnit cu nicio autoritate locală, Buzatu nu numai că le-a furat „flama” liberalilor, le-a luat fața în ochii presei, dar a reapărut ca omul preocupat de problemele oamenilor, în vreme ce liberalilor le-a rămas „jocul politic”. Iar restul, pentru ca ziua de vineri să fie una cât se poate de nereușită pentru PNL Vaslui, au făcut liberalii înșiși, prin delegații, membrii de partid care nu au fost lăsați să intre în Sala Sporturilor (halal democrație!), dar mai ales conferința de presă organizată ulterior de către unul dintre candidații la președinția organizației, Marius Arcăleanu, care a acuzat fraudarea alegerilor prin metode demne de Coreea de Nord.

Așa s-a făcut că presa națională care l-a urmat pe Cîțu la Vaslui, la alegerile liberalilor, a scris mai mult despre… Dumitru Buzatu de la Vaslui și pesediști, cu „nevoile și neamul”, iar când a fost să relateze despre liberalii vasluieni a început, bineînțeles, cu scandalul.

„Dorim să-l vedem pe premier şi, dacă e posibil, să-i înmânăm câteva documente legate de nevoile administraţiei publice locale din judeţul Vaslui, la care a făcut referire de câteva ori. Am convocat astăzi o întâlnire a primarilor de toate culorile politice, pentru a discuta aspecte legate de trecerea celor şase luni de execuţie bugetară şi nevoia unei rectificări, sigur, în limita posibilităţilor în care gestiunea actualului Guvern o oferă, dar în mod cert avem nevoie de aceste lucruri şi, mai ales, avem nevoie ca premierul României să cunoască dorinţele noastre, pentru că nu şi-a manifestat dorinţa de a sta de vorbă cu noi. E un lucru nemaiîntâlnit să vii într-un judeţ şi să nu doreşti să discuţi măcar zece minute cu reprezentanţii administraţiilor publice locale de nivel comunal, orăşenesc, municipal sau cu cei ai Consiliului Judeţean”, declara preşedintele CJ Vaslui din fața Sălii Sporturilor înainte de sosirea premierului.

Ei bine, Câțu a venit și a intrat imediat la declarații, ignorând cu ostentație delegația condusă de Dumitru Buzatu, din care făceau parte nu doar primari, ci și parlamentari PSD și aleși locali și județeni. Fiindcă nu Câțu premierul a venit la Vaslui, ci Câțu condidatul la șefia PNL…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.