Daniel Olteanu, președinte ALDE, despre culmea aroganței: «Candidatul Cîțu își face campanie electorală cu angajații Guvernului și pe banii noștri!»

„Dublă măsură! Folosirea resurselor publice pentru tranșarea bătăliei interne din PNL s-ar fi transformat în dosare penale, dacă era vorba de oricare alt partid”, susține liderul liberal – democrat, în contextul apariției în spațiul public a unui punctaj de comunicare al PNL, cu antetul Guvernului. Daniel Olteanu atrage atenția că, în lupta pentru a-și atinge obiectivul de a ajunge președinte al Partidului Național Liberal, premierul Florin Cîțu „utilizează brutal resursele publice”, iar acest lucru îl va costa mai scump decât pe actualul lider Ludovic Orban, care „primește ce a sădit, după ce a ales să promoveze trădătorii”. Mai mult, subliniază președintele ALDE, „după bătălia Cîțu – Orban, în România va rămâne praful”. Olteanu arată că lupta pentru putere din PNL a lăsat țara descoperită în fața COVID-19, dar cu prețuri record ale energiei electrice și combustibililor, și niveluri record ale înglodării în datorii.

«„Folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite” este ceea ce am fi citit, acum câțiva ani, într-un comunicat al DNA, referitor la modul în care premierul Florin Cîțu înțelege să pună resursele umane și financiare ale Guvernului în slujba obiectivului său de a ajunge președinte al Partidului Național Liberal sau a ceea ce va mai rămâne din PNL.

Nici măcar nu e vreun secret. Primari și organizații întregi își schimbă opțiunea de vot în PNL după vizite la Guvern.

Documente elaborate la Guvern, de oameni angajați la Guvern, explică, detaliază, indică și, în definitiv, ordonă cum să fie izolat și transformat în trecut Ludovic Orban.

Folosirea resurselor publice pentru tranșarea bătăliei interne din PNL s-ar fi transformat în dosare penale, dacă era vorba de oricare alt partid.

Acum se fac însă eforturi mari ca subiectul să fie acoperit, și nu în sensul mediatic, al expunerii sale publice, ci acoperit cu o piatră de cavou.», a declarat Daniel Olteanu. Președintele ALDE a menționat că niciunul dintre candidații la șefia PNL nu este preocupat de subiectele de pe agenda românilor.

«Ludovic Orban primește acum ceea ce a sădit. Abuzurile la adresa sa sunt rezultatul abuzurilor pe care le-a încurajat la adresa altora, iar trădările care i se servesc sunt consecința modului în care a înțeles să promoveze trădători.

Florin Cîțu ar trebui să știe că pariul său de a utiliza brutal resurse publice pentru propășirea sa politică a lăsat urme care, la un moment dat, îl vor pierde mai rău decât e pierdut acum Ludovic Orban.

Nici unul dintre cei doi candidați la președinția PNL nu are anvergura unui adevărat om de stat, preocupat de subiectele care îngroapă, în aceste momente, România.

Bătălia pentru putere în PNL între Cîțu și Orban a lăsat România în coada Europei la vaccinare, descoperită în fața Covid-19, cu mai mulți kilometri de autostradă reziliați și amânați decât semnați, cu prețuri record ale energiei electrice și combustibililor și la niveluri record ale înglodării în datorii.

După bătălia Cîțu – Orban, în România va rămâne praful.», a mai spus liderul liberal – democraților, Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.