Comuna Drânceni, cea mai vaccinată din județ

Cu 454 de locuitori vaccinați, comuna Drânceni are cei mai mulți locuitori imunizați dintre localitățile rurale din județ și se află pe locul 31 pe țară. În județul Vaslui, 25 de medici de familie vaccinează în mediul rural, până în prezent injectând 2.861 de locuitori din mediul rural. Alți 296 de vasluieni de la sate au fost vaccinați de către cele șase echipe mobile care au acționat pe teritoriul județului.

Cu cei 2.861 de locuitori din mediul rural vaccinați de către medicii de familie și alți 296 de care s-au ocupat cele șase echipe mobile care au acționat până în prezent pe raza județului, Vasluiul stă pe la coada clasamentului întocmit de către cei de la Hotnews, pe baza datelor furnizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Dintre comunele județului, cu 454 de locuitori imunizați se detașează comuna Drânceni, care este, de altfel, și singura localitate rurală din județul nostru care a intrat în topul comunelor din România cu cei mai mulți locuitori vaccinați, pe locul 31. În top 10 figurează localități rurale precum Florești (din județul Cluj) cu 14.234 de locuitori vaccinați, Dumbrăvița (Timiș) – 13.426 de locuitori, Chiajna (Ilfov) – 9.326 de locuitori, Recea (Maramureș) – 6.857 de locuitori, Miroslava (Iași) – 5.311 locuitori, Șelimbăr (Sibiu) – 4.290 de locuitori, Valul lui Traian (Constanța) – 3.933 de locuitori, Sânpetru (Brașov) – 2.876 de locuitori, Sângeogiu de Mureș (Mureș) – 2.875 de locuitori, și Mărculești (Ialomița) – 2.595 de locuitori.

Nici la numărul de medici de familie din mediul rural care participă la campania de vaccinare județul Vaslui nu stă grozav, cu numai 25 de astfel de dosctori care au „înțepat” până în prezent 2.861 de locuitori din mediul rural vaccinați prin medicul de familie. Județul care stă cel mai bine este Timiș, unde 43 de medici de familie au vaccinat până în prezent 7.067 de locuitori din mediul rural.

La nivel național, aproape 163.000 de români din mediul rural s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie sau prin intermediul echipelor mobile trimise în sate, arată aceleași date ale Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea. În afara acestor cifre, mai există și români care locuiesc la sate, dar au mers pe cont propriu să se vaccineze în centrele din orașele apropiate, autoritățile neavând o statistică exactă.
În total, 162.887 de români din mediul rural s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie sau prin intermediul caravanelor mobile trimise în sate. 54.870 de oameni s-au vaccinat prin intermediul echipelor mobile de vaccinare trimise în sate. 108.017 oameni s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie din mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.