Canotor din Murgeni, prezent la Campionatul Mondial de Tineret

Între 7-11 iulie, „Labe Arena Racice” din localitatea Racice, Cehia, găzduiește o nouă competiție internațională majoră din sezonul pe apă aflată în calendarul Federației Române de Canotaj după declararea pandemiei de COVID-19. Este vorba despre Campionatul Mondial de Tineret, adresat categoriei de vârstă sub 23 de ani, la care iau parte aproape 800 de canotori din 55 de țări.

România participă cu 12 echipaje însumând câteva zeci de sportivi, pe mai multe probe. Într-una din ambarcațiunile înscrise de România vâslește și un sportiv ce reprezintă județul Vaslui. Este vorba despre Iulian Neștian (21 ani), născut pe 30 ianuarie, în Floreni, suburbie a orașului Murgeni, care practică acest sport de mai mulți ani și care, în prezent, este legitimat la CSM București. Vasluianul face echipă cu sportivul Dumitru-Antonio Stoica, alături de care concurează în proba de masculin două vâsle (M2x).

Runda de calificări este programată pentru astăzi, 8 iulie, de la ora 11.00, „bătălia” urmând să se dea între echipajele Greciei, Germaniei, Suediei, României și Marii Britanii. Pentru că, la această probă sunt înscrise 21 de echipaje din tot atâtea țări, doar echipajul care se va clasa pe primul loc va merge direct în semifinala A / B, programată pentru sâmbătă, 10 iulie. Ocupantele celorlalte locuri vor merge în recalificări.

De menționat că, în 2018, când Iulian Neștian era inclus la Juniori, a participat la două mari competiții internaționale. La Campionatul European de Juniori, desfășurat în mai 2018, în Gravelines, Franța, vasluianul a cucerit titlul de vicecampion continental alături de Florin Arteni-Fîntînariu, în proba de masculin două rame (M2-). Nu în ultimul rând, la Campionatul Mondial de Tineret, desfășurat în august 2018, tot în Racice, Cehia, a concurat în cursa de masculin patru vâsle (M4x). Atunci, a făcut echipă cu sportivii Sebastian-Constantin Cîrstea, Cosmin Carpea și Dumitru-Valentin Bucur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.