Bârlădeanul Cristian Codreanu, fost șef al Fondului Locativ, noul director general al DGASPC Bacău

Începând din această săptămână, fotoliul de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău este ocupat cu interimat de bârlădeanul Cristian Codreanu. Până în urmă cu o lună, acesta era șeful Serviciului Public Administrarea Fondului Locativ și Încasare Taxă Salubritate din cadrul Primăriei Bârlad.

Începând cu data de 15 iulie, Cristian Codreanu (45 ani), fostul șef al  Serviciului Public Administrarea Fondului Locativ și Încasare Taxă Salubritate din cadrul Primăriei Bârlad, este noul director general al DGASPC Bacău. Bârlădeanul a ocupat, prin concurs, postul de la Bârlad încă din decembrie 2019, dar a renunțat la el în urmă cu aproximativ o lună, pentru a se muta la Bacău. Acolo, a acceptat provocarea de a lucra pe un post de conducere în cadrul DGASPC Bacău, cel mai mare angajator din județul vecin, cu circa 1.975 de salariați. Codreanu a fost numit în noua funcție de către Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, principalul ordonator de credite, și va ocupa acest fotoliu timp de șase luni sau până la organizarea unui concurs în acest sens.

„Este o provocare pentru orice manager, de care doresc să mă achit cu seriozitate și corectitudine. Planul meu de pornire o să cuprindă o parte de eficientizare a activității, o gestionare corecta a bugetului instituției care nu este unul de neglijat și, nu în ultimul rând, voi urmări organizarea personalului, pentru a aduce cele mai bune rezultate în munca în relația cu beneficiarul final. Este o zonă sensibilă, care trebuie tratată cu maximă atenție și implicare”, ne-a declarat Cristian Codreanu, proaspătul director general al DGASPC Bacău.

Aceasta nu este prima funcție de conducere importantă pe care o ocupă bârlădeanul. Înainte de a lucra la Primăria Bârlad, acesta a fost director al Spitalului Clinic CF 2 București, iar anterior manager al ING Bank – Sucursala Vaslui. De asemenea, a lucrat și ca șef al Serviciului Juridic al Companiei Naționale de Administrare a Drumurilor Naționale din România (actuala Companie Națională de Admininistrare a Infrastructurii Rutiere).

Și la capitolul studii, are un CV impresionant. A urmat cursurile Liceului Economic „Virgil Madgearu” Galați, însă a preferat să se transfere înapoi la Bârlad, la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, unde a absolvit în 1995. Ulterior, a frecventat Facultatea de Drept din Iași, însă, ca și în cazul liceului, s-a transferat la București, la Academia de Poliție, ale cărei cursuri le-a absolvit în 2000. În continuare, a urmat și câteva studii postuniversitare: Colegiul Național de Apărare și Institutul Diplomatic Român.

De menționat că, odată cu plecarea acestuia la Bacău, atribuțiile postului de șef al Serviciului Public Administrarea Fondului Locativ și Încasare Taxă Salubritate au fost preluate de Răzvan-Ionuț Blaga, care a fost numit cu delegație de către primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.