Trei atleți ai CSS Bârlad vor concura la „Moldovan Youth Challenge 2021” din Chișinău

Atleții Denis Emilian Totoi, Andrei Anton și Laurențiu Dumitrel Vrabie, legitimați la CSS Bârlad, vor lua parte la competiția internațională „Moldovan Youth Challenge 2021”, ce va avea loc în week-end, în Chișinău. Din delegația României ce urmează să se deplaseze în Republica Moldova mai fac parte șase sportivi și trei antrenori.

Stadionul Dinamo din Chișinău, capitala Republicii Moldova, găzduiește în acest week-end competiția sportivă internațională „Moldovan Youth Challenge 2021”, adresată atleților din categoria Juniori 2 (Under 18) din Moldova, Armenia, Bulgaria, Georgia, România, Turcia și Ucrain. În acest sens, Federația Moldoveană de Atletism a transmis Federației Române de Atletism (FRA) o invitație de participare cu câțiva sportivi și antrenorii lor, oficialii FRA alegând o delegație formată din nouă atleți și trei antrenori pentru a face deplasarea în țara vecină.

Trei din cei nouă sportivi sunt legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad și antrenați de profesorul Lucian Bolgar. Aceștia au fost aleși grație performanțelor obținute la probele lor favorite în urma participării la competițiile naționale desfășurate în această primăvară. Astfel, Denis Emilian Totoi (17 ani) va alerga în proba de 400 metri, unde a reușit un timp de 51.95, Andrei Anton (17 ani) va concura în cursa de 800 metri (timp 2:00.02) și Laurențiu Dumitrel Vrabie (17 ani) va alerga în proba de 1.500 metri (timp 3:55.02).

Așa cum se arată în regulament, scopul concursului este acela de verificare a nivelului de pregătire a sportivilor și selectarea candidaților pentru Campionatul Balcanic U18, dar și consolidarea relațiilor sportive internaționale. Probele de aruncarea ciocnului și aruncarea discului se vor desfășura vineri, 2 iulie, începând cu ora 15.30, în timp ce celelalte probe ale competiției vor avea loc sâmbătă, 3 iulie, pe stadionul Dinamo din Chișinău.

Concursul se va desfășura la masculin / feminin, pe mai multe probe: 100 metri, 400 metri, 800 metri, 1.500 metri, săritura în lungime, săritura în înălțime, triplusalt, aruncarea ciocanului, aruncarea greutății, aruncarea discului, aruncarea suliței, etc.

Ceilalți șase sportivi incluși în delegația României sunt legitimați la cluburile: CSM Dorna Vatra Dornei, CSS Mediaș, LPS Oradea, CSS Rădăuți și CS Pandurii Târgu Jiu. Toți cei nouă vor fi însoțiți de antrenorii Lucian Bolgar, Cristian Prâsneac și Vasile Ibășfălean și șoferul Bogdan Rășcăneanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.