Primarul Boroș, reales președintele PNL Bârlad

După ce, în ultimii patru ani, primarul Dumitru Boroș a fost și președintele PNL Bârlad, aseară, a fost reconfirmat în funcție ca șef al formațiunii politice. Contracandidatul său, consilierul local Iulian Groza, care a obținut două voturi din 93 posibile, nici măcar nu a participat la conferința de alegeri, el împreună cu mai mulți susținători părăsind sala înainte de începere.

Așa cum a fost programată, ședința Comitetului de Coordonare Local al Organizației PNL Bârlad, mai pe românește spus conferința municipală de alegeri a Biroului Politic Local – Organizația PNL Bârlad, a avut loc ieri, 16 iunie, începând cu ora 18.45 (cu o întârziere de 45 minute), în sala mare a Casei de Cultură „George Tutoveanu” Bârlad. Încă de la început, președintele în funcție al liberalilor bârlădeni, respectiv Dumitru Boroș, a anunțat că, potrivit convocatorului, au drept de vot 115, adică doar cei care sunt la zi cu plata cotizației.

Dacă, înainte de începerea efectivă a ședinței, în sală erau în jur de 100 de persoane, ca la un semn, unii dintre ei s-au „evaporat”, așa că au rămas doar 88 de persoane. Chiar și așa, ședința a fost declarată statutară, motiv pentru care s-a trecut la citirea ordinii de zi. Ulterior, Boroș l-a prezentat pe invitatul său, Marius Arcăleanu, proaspăt ales membru în Biroul Politic Județean al PNL Vaslui, dar și pe susținătorii săi aflați pe scenă: profesorii Elena Monu și Vasile Cârcotă, avocata Carmen Dima-Ifrim, consiliera județeană Carmen Bularda și consilierul local Florin Palade.

După câteva alocuțiuni rostite de invitați, Boroș și-a prezentat raportul de activitate din mandatul de președinte al PNL Bârlad pe care tocmai l-a încheiat, amintind și de câteva scandaluri în mijlocul cărora s-a aflat, dar și de faptul că, afară, se aflau câțiva membri care nu au fost lăsați să intre pentru că nu au făcut dovada plății la zi a cotizației și care veniseră tocmai pentru a isca un nou scandal.

A dat cuvântul câtorva dintre candidații înscriși pentru funcțiile din Biroului Politic Local, după care Boroș și-a depus mandatul, rămânând un simplu membru de partid. În consecință, ședința a fost prezidată de Marius Arcăleanu, care a trecut rapid la procesul de votare. Asta chiar dacă, în sală, nu se afla contracandidatul lui Boroș la președinția partidului, în speță consilierul local Iulian Groza. Între timp, numărul membrilor din sală a ajuns la 89, iar pe măsură ce s-a votat, au mai venit patru persoane. Astfel, din cei 93 de liberali prezenți care și-au exercitat dreptul de vot, 88 l-au ales pe Boroș, doi pe Groza, iar trei și-au anulat votul.

„Vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru votul acordat și pentru sprijinul pe care l-au manifestat nu numai în această ședință, ci și de-a lungul anilor. Este o echipă bine articulată, bine închegată, cu oameni cu experiență care mă vor ajuta în proiectele pe care le am în Bârlad. Și membrii și vicepreședinții sunt oameni cu experiență, iar noi avem nevoie de oameni cu o pregătire profesională care au tangență cu administrația locală și cu investițiile din municipiul nostru. Avem proiecte îndrăznețe, iar perioada care va urma va schimba traiectoria Bârladului în sens pozitiv. Vom începe investiții foarte importante, care vor duce în final la creșterea nivelului de trai în municipiul nostru”, ne-a declarat Dumitru Boroș, în calitate de președinte proaspăt reales.

În ceea ce privește componența Biroului Politic Local al PNL Bârlad, liberalii au ales cinci vicepreședinți – Carmen Dima-Ifrim (68 voturi), Mihai Gigel Zugravu (68), Florin Nelu Palade (62), Liviu Luca (61) și Mioara Popa (57), opt membri – Florin Ferlovici (68 voturi), Ionel Marius Pasat (58), Mihai Bozianu (55), Ionuț Andrei (52, Ioan Racoviță (51), Valentin Roman (49), Cătălin Darînga (48) și Culiță Arion (38), și un trezorier – în persoana lui Răzvan Ionuț Blaga (71).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.