Primăria și Consiliul Local Vaslui, alături de Ansamblul coregrafic „PRIETENIA”

1
597

Primăria Municipiului Vaslui si Consiliul Local Vaslui, sunt, ca întotdeauna, alături de Palatul Copiilor Vaslui, susţinând participarea ansamblului coregrafic „Prietenia” la Festivalul  Internaţional „Paralia Fest”, Grecia, 1-7.07.2021.

Ne bucurăm mult pentru copii, fiindcă din cauza restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de Covid-19,  ei au avut de suferit mai mult decât adulții, dat fiind energia și exuberanța vârstei, pe care vreme îndelungată au trebuit să și-o suprime.

Nevoia de comunicare cu cei de vârsta lor (comunicarea cu adulții fiind, de regulă una pe verticală, cu sfaturi și mustrări, mai puțin plăcută lor) va fi pe deplin satisfăcută, dat fiind faptul că vor sta și vor petrece împreună timp de o săptămână.

Gazdele ne așteaptă cu un program variat de activităţi multidiscipinare – istorie, geografie, dans, muzică, artă gastronomică, workshopuri cu formații de dans din Grecia, copiii noștri prezentând dansuri şi muzică din zona Moldovei, gimnastică, fantezii coregrafice și, la rândul lor, învățând pașii renumitelor dansuri grecești.

De asemenea, membrii ansamblului vor face deplasări în locuri încărcate de frumusețe și istorie a străvechii Elade.

Evenimentul este cu atât mai important pentru copiii noștri, cu cât la nivel național concursurile cu participare fizică sunt încă suspendate; această participare reprezintă şi o binemeritată răsplată a eforturilor făcute în această perioadă în care condițiile de antrenament au fost grele; din cauza restricțiilor, copii au lucrat individual acasă, au trimis filmulețe, poze cu ce reauṣeau să-şi ȋnsuşească din ce li se preda de către profesor,  dar, sprijiniţi foarte bine de părinţi şi încurajaţi de noi toţi,  nu au renunțat și nu și-au pierdut speranța că vor urca într-o bună zi din nou pe scenă, acolo unde ei și-au găsit de mult locul, unii dintre ei, de foarte, foarte mici!!!

Vă mulțumim domnule primar, ing. Vasile Pavăl, vă mulțumim stimați membri ai Consiliului Local Vaslui, pentru faptul că ne sunteți aproape ṣi  aveți ȋncredere ȋn noi că vom reprezenta cu onoare Vasluiul nostru ṣi România, oriunde ne vom afla.

Mulțumim Inspectoratului Ṣcolar Județean Vaslui, mulțumim D.S.P. Vaslui, recunoṣtință părinților pentru ȋntreaga implicare, mulțumim pentru invitație d-lui prof. Zoran Strezovski, director al Festivalului Internațional de Muzică ṣi Dans „Paralia Fest”, Grecia, 2021, ṣi nu ȋn ultimul rând mulțumim doamnei Anamaria Fulger, ȋnsoțitoarea noastră din Grecia, care în toată această perioadă de pregătire a deplasării ne-a oferit toate informațiile necesare.

Mulțumim Palatului Copiilor Vaslui, pentru timpul liber pe care îl putem petrece aici frumos şi cu folos.

Prof. Mirela Nistoroschi, coordonator delegaţie

1 COMENTARIU

  1. Multumim Primariei Municipiului Vaslui, multumim domnului primar ing. Vasile Pavăl, Consiliului Local Vaslui, Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, multumim parintilor, pentru intregul sprijin acordat copiilor in dezvoltarea lor frumoasa si sanatoasa.
    Cu aleasa consideratie, prof. Anusca-Doglan Elena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.