Negreștenii, așteptați la un nou Maraton al Vaccinării

0
858

După ce, în cele două zile de desfășurare a Maratonului Vaccinării la Negrești, au fost administrate 348 de doze de ser persoanelor interesate, autoritățile locale și-au propus să organizeze o nouă acțiune similară. Și de această dată, centrul mobil de vaccinare va fi amenajat tot în incinta Sălii de Sport „Maria Pădurariu” Negrești.

În zilele de 15-16 mai, orașul Negrești a găzduit o primă etapă a Maratonului Vaccinării, acțiune organizată de autoritățile locale pentru a veni în întâmpinarea tuturor celor care vor să se imunizeze împotriva COVID-19, dar fără a se programa la vreunul din centrele funcționale din județ. Centrul mobil de vaccinare a fost amenajat în incinta Sălii de Sport „Maria Pădurariu” și a funcționat în intervalul orar 09.00-21.00, timp în care au fost vaccinate cu câte o doză de ser Pfizer/BioNTech 348 de persoane. Acum, la trei săptămâni de la acea primă etapă, edilii negreșteni au programat o a doua etapă. Noul Maraton al Vaccinării va avea loc în week-end, în intervalul orar 09.00-19.00, în aceeași locație.

„În zilele de 5 și 6 iunie 2021, intervalul orar 09.00-19.00, va avea loc la Negrești, în locația amenajată la Sala de Sport, etapa a doua a Maratonului de Vaccinare anti COVID-19. Imunizarea, la fel ca în prima etapă a Maratonului care a avut loc în zilele de 15 și 16 mai, când au fost vaccinate 348 de persoane, se va efectua cu vaccin de la compania Pfizer/BioNTech. Astfel, sunt așteptate atât persoanele care s-au vaccinat în prima etapă cu prima doza de ser Pfizer pentru administrarea celei de-a doua doze, cât și celelalte persoane care doresc să se vaccineze. Acestea din urmă se vor putea prezenta direct la centrul de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. Pe site-ul Primăriei Negrești (www.negresti.ro), sunt oferite informații oficiale despre cele două campanii de imunizare, prospecte oficiale ale vaccinurilor, răspunsuri la întrebări, raportări, dar și alte informații provenite din surse oficiale, respectiv instituțiile care gestionează domeniul sănătății și vaccinarea. Vaccinarea este un act voluntar, însă vă rugăm să vă bazați decizia pe care o veți lua în privința imunizării pe informații din surse oficiale și pe studii puse la dispoziție de specialiștii în sănătate”, este invitația lansată, ieri, de autoritățile locale din Negrești.

Activitatea este organizată de Direcția de Sănătate Publică Vaslui cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, Consiliului Județean Vaslui, Primăriei orașului Negrești și a Colegiului Medicilor Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.