De luni, prețuri noi la testele RT-PCR efectuate la spitalul bârlădean

0
1615

Dacă, timp de un an, cetățenii din Bârlad și împrejurimi care au vrut să afle dacă sunt infectați cu COVID-19 și care s-au testat la cerere la aparatul Real Time-PCR din dotarea spitalului bârlădean au plătit 250 de lei, din 14 iunie, tariful practicat de unitatea medicală va fi cu câteva zeci de lei mai mic, în funcție de trei categorii de persoane.

Așa cum s-a întâmplat pe 13 mai 2020, când conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad anunța prin intermediul unui comunicat postat pe pagina de internet că, din ziua următoare, doritorii se pot testa la cerere și contracost la aparatul Real Time-PCR din dotarea unității, la fel s-a întâmplat și ieri, 10 iunie, însă pentru a anunța reducerea costului testării COVID-19. Potrivit acestui comunicat, începând de luni, 14 iunie, costul testului RT-PCR se va reduce de la 250 lei la 190 lei, 200 lei, respectiv 210 lei.

Concret, tariful de 190 lei va fi plătit de pensionari (în baza cuponului de pensie), de persoanele cu dizabilități (în baza certificatului de încadrare în grad de handicap), de elevi / studenți (în baza carnetului de elev / student) și de copiii până la 18 ani (în baza cărții de identitate / certificatului de naștere). De tariful de 200 lei vor beneficia grupurile cu mai mult de două persoane, respectiv membrii unei familii (în baza cărții de identitate) și sportivii de performanță (în baza legitimației emise de clubul sportiv).

Nu în ultimul rând, de tariful de 210 lei va beneficia orice persoană care nu se încadrează în următoarele condiții: • doar în baza unei programări telefonice (telefon 0756/152.332, 0235/416.440, interior 134); • de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-15.00, cu cel puțin o zi înainte. Plata se va efectua la fișierul Ambulatoriului Integrat.

„Prelevarea probelor se realizează în Ambulatoriul Integrat, Cabinetul ORL, de luni până vineri, în intervalul orar 07.00-10.00. Probele recoltate sunt exudat nazofaringian și faringian. Rezultatul testului va fi eliberat în termen de 24 de ore de la momentul recoltării, fiind redactat atât în limba română, cât și în limba engleză. Acestea pot fi ridicate personal de la fișierul Ambulatoriului Integrat sau comunicate prin e-mail, la cerere”, se mai arată în comunicatul de pe site-ul unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.