Curățenia orașului rămâne o prioritate pentru municipalitatea vasluiană

Curățeania cu care se mândrește municipiul Vaslui a rămas o temă importantă pentru municipalitate, astfel încât, în ultima sa conferință de presă, primarul Vasile Pavăl a arătat că, în ciuda vremii și a lipsei de personal, îngrijirea orașului rămâne o prioritate. În acest sens, s-a apelat la deținuții de la penitenciar pe care vasluienii îi vor vedea la treabă pe străzile orașului.

„Orașul trebuie să fie curat și încercăm să realizăm acest lucru cu societatea de profil, Goscom, pentru că și aici clima, sau mai bine spus fenomenele meteo și-au spus cuvântul și a crescut vegetația destul de mult, iar forța de muncă a fost și rămâne insuficientă la Goscom”, a spus primarul municipiului Vaslui, în ultima sa conferință de presă, arătând care sunt dificultățile pentru a păstra aspectul îngrijit pentru care municipiul Vaslui și-a căpătat deja o frumoasă reputație.

„Am fost nevoiți să colaborăm cu Penitenciarul și, de o săptămână, avem două echipe, 40 persoane, cărora le asigurăm condițiile de lucru, astfel încât să fie și ei în ordine. Am primit acordul destul de greu pentru a-i scoate la muncă, și îi vom utiliza pe toată perioada anului, pentru a suplimenta forța de muncă”, a mai spus primarul.

Vasile Pavăl s-a referit apoi la refacerea marcajelor rutiere și la refacerea străzilor, a îmbrăcămintei asfaltice acolo unde aceasta a fost deteriorată de vreme și trecerea timpului. „În principal vom reface tot bulevardul Ștefan cel Mare, inclusiv trecerile de pietoni, care s-au șters. Au cinci ani de zile de când nu au mai fost făcute”, a spus Pavăl, care a arătat că primăria a semnat contractul cu firma care va face aceste reparații, societatea câștigătoare a licitației.

În acest an, cele două lucrări, de reparare a străzilor și de reparare a trotuarelor, au fost separate și două societăți distincte se vor ocupa de acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.