Titi Aur, cel mai titrat pilot român de raliu, internat la Bârlad cu COVID-19!

0
1148

Multiplul campion național și balcanic la raliu, bârlădeanul Titi Aur, a fost internat, zilele trecute, la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu o formă medie de infecție SARS-CoV-2. În vârstă de 57 de ani, cel mai titrat pilot român de raliu spune că se simte bine și că le este recunoscător medicilor care îl tratează, pe care îi numește „îngerii de la Bârlad”.

Așa cum s-a întâmplat în cazul multor personalități române sau străine, care și-au anunțat prietenii virtuali despre anumite evenimente importante din viața lor, la fel a procedat, în această după-amiază, și bârlădeanul Titi Aur, câștigător a numeroase titluri de campion național și balcanic la raliu. În urmă cu aproape o oră, acesta a făcut o postare pe contul său de socializare, prin intermediul căreia i-a anunțat pe toți cunoscuții că s-a infectat cu COVID-19 și că se află internat în secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Totodată, povestește și cum anume a aflat că este bolnav, dar își arată și recunoștința față de personalul medical al unității, cărora le spune „îngerii de la Bârlad”.

„Îngerii de la Bârlad! Cunosc spitalul din Bârlad din copilărie, am intrat de multe zeci de ori, având persoane dragi internate. În ultimul an, Spitalul «Elena Beldiman» a fost desemnat spital Covid. Ce a însemnat asta? În primă fază… panică. Pe urmă, întrebarea: și ce trebuie să facem acum? Și, imediat a venit răspunsul: tot personalul, indiferent de specialitate – lnterne, Chirurgie, Ortopedie, Cardiologie – se va ocupa doar de pacienți covid. S-au creat circuite speciale, s-au adus containere și, imediat, a început treaba. Au fost multe comentarii, pentru că Bârladul a rămas fără principalul spital și pacienții non-covid trebuie duși la Vaslui, dar lucrurile și-au urmat cursul. Duminică, 28 martie, eram acasă la Bârlad și, având câteva reacții ciudate – senzație de oboseală, friguri și o ușoară tuse – am venit și am făcut un test. Rezultatul: evident, pozitiv. Oricât de puternic ești sau crezi că ești, când se confirmă că ești infectat cu acest nenorocit de virus, încep să se schimbe un pic valorile în cap. Nu-ți mai dorești milionul de euro, ci ai vrea sănătate, începi să accepți că firmele pot funcționa și numai cu colegii tăi, te gândești dacă ai stat suficient cu familia, etc.”, își începe Titi Aur postarea.

„Dar, înainte de a se instala panica, se implica ei, «îngerii de la Bârlad». De ce le spun așa? Nu doar pentru că sunt toți la fel, albi din cap până-n picioare: medici, asistenți, personalul de la curățenie, recepție, etc., dar sunt de o bunătate extraordinară și explică fiecărui pacient că nimic nu e obligatoriu, dar că e mai bine așa sau așa, pentru aproximativ 85%, recomandarea este să stea sub tratament acasă, dar pentru 15% trebuie internare. Pentru mine, verdictul a fost mai greu, pentru că sunt în cei 15% internați, dar în spital este foarte curat, renovat, nu mai are nicio legatură cu vechiul spital, însa cel mai important este comportamentul personalului: EXCEPȚIONAL! Și, din nou, nu mă refer la partea profesională, unde este evident că fac lucruri minunate (au tratat zeci de mii de pacienți), ci ma refer la partea psihologică. Înainte, în spital era așa: doctorul spunea, asistenta scria, iar pacientul trebuia să tacă pentru că știau ei ce au de făcut. Acum, am găsit o cu totul altă politică. Poate că exagerez puțin, dar aș putea spune că vii cu placere la Spitalul covid din Bârlad. Dacă cuvântul plăcere este un pic forțat, din motiv covid, cu siguranță cuvântul ÎNCREDERE este corect. Felicit întreaga echipă de la spitalul «Elena Beldiman» din Bârlad și sunt sigur că sistemul nostru de sănătate are o mare șansă cu astfel de oameni inimoși. Bravo! Îngerii de la Bârlad!”, mai scrie Titi Aur pe contul său de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.