Singura fotbalistă a echipei Juniorul Bârlad, „în vizor” pentru Campionatul European U17 din 2022

În vârstă de numai 15 ani, Diana Moșanu, singura fată inclusă în echipa de fotbal Juniorul Bârlad și, totodată, portarul și căpitanul echipei, a fost convocată la lotul național de fete U17 în vederea selecționării în echipa României ce va participa la calificările pentru Campionatul European Feminin U17 din 2022. Asta după ce, spre finele lunii martie, a luat parte la primul cantonament al naționalei de U16 al fetelor din acest an, iar oficialii Federației au văzut că are potențial, în ciuda vârstei fragede.

Ovidiu Mangu, antrenorul echipei mixte de fotbal ACS Juniorul Bârlad, categoria de vârstă U16, a anunțat, zilele trecute, că Diana Moșanu, căpitanul și, totodată, portarul echipei și singura fată din echipă, a fost convocată pentru a participa și la cantonamentul de pregătire al lotului feminin U17 al României. Bucuria este cu atât mai mare cu cât fotbalista abia a împlinit 15 ani pe 2 februarie, deci este mai mică decât alte jucătoare convocate de la alte cluburi din țară. În plus, practică acest sport doar din a doua parte a anului 2016, însă talentul de apărător al porții i-a fost recunoscut de oficialii Federației Române de Fotbal (FRF) încă din 2019, când a participat la preselecțiile organizate de Federație în vederea formării lotului național feminin U15, iar jucătoarea a fost remarcată și convocată la echipa națională de fete la acea categorie.

Invitația la stagiul de pregătire al naționalei de feminin la categoria U17 vine în contextul în care, în perioada 22 – 26 martie, Diana Moșanu, legitimată și la echipa de fotbal feminin Vulpițele galbene Roman (județul Neamț), s-a aflat la Centrul Național de la Buftea (județul Ilfov), pentru primul cantonament din acest an al lotului național de fotbal feminin U16.

Potrivit oficialilor FRF, tot la Buftea a avut loc selecția pentru viitoarea națională U17 de fotbal feminin a României, care, în această toamnă, va începe calificările în vederea participării la Campionatul European Feminin U17 din 2022. Acțiunea s-a desfășurat tot în intervalul 22 – 26 martie, la cantonamentul de selecție fiind convocate 20 de jucătoare cu vârsta cuprinsă între 15-16 ani, din întreaga țară.

Astfel, pe lângă portărița Diana Moșanu, la acest stagiu au fost convocate alte 19 jucătoare de la cluburile ACS Colțea Brașov, U Olimpia Cluj, PMFC-Sportolda Pecs (Ungaria), ACS Activ Slobozia, AC United Bihor, ACS Fortuna Becicherecu Mic, Navobi Iași, CS Universitatea Alexandria și ACS Dream Team București. Staff-ul tehnic, condus de Irina Giurgiu, și-a propus ca obiectiv principal al acestui cantonament monitorizarea și observarea fetelor la antrenamente, în vederea consolidării lotului final pentru calificările din toamnă.

„Această acțiune de selecție este organizată pentru a cunoaște și selecta jucătoare care pot face parte din echipa națională WU17 a României, care va debuta în toamnă în calificările pentru turneul final de anul viitor. Este o perioadă dificilă atât pentru noi, ca antrenori, cât și pentru jucătoare, întrucât unele dintre ele nu au mai jucat un meci oficial de un an și jumătate. În această acțiune, pe lângă antrenamente, o să avem și testări fizice (Counter movement jump, Viteză 10m, 20m, 30m, Vameval). La finalul acestei perioade, vom face o analiză, iar jucătoarele care au îndeplinit cerințele la antrenamente și sunt de perspectivă pentru echipa națională vor fi selectate și pentru următorul cantonament, programat în perioada 5-13 aprilie”, a declarat Irina Giurgiu, coordonatoarea acestei acțiuni.

Naționala de feminin Under 17 a fost repartizată în Grupa 5 din Liga B, alături de Turcia și Letonia. Gazda grupei de calificare va fi Turcia, turneul urmând a se disputa în perioada 30 septembrie – 6 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.