Polițiștii locali dau și sânge, nu doar amenzi!

0
913

Urmând exemplul jandarmilor, militarilor, pompierilor, polițiștilor de frontieră, motocicliștilor, sportivilor și al altor categorii de persoane din județ, mai mulți salariați ai Poliției Locale Bârlad au răspuns apelului lansat de autoritățile sanitare. Concret, s-au mobilizat și, ieri, 5 aprilie, au mers la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Bârlad pentru a dona sânge. Cu atât mai mult cu cât, de luni bune, unitatea se confruntă cu o reducere serioasă a numărului de donatori și, implicit, a stocurilor de sânge. În frunte cu Vasile Chelaru, directorul executiv al instituției, și cu câteva angajate de la birouri, polițiștii locali au dat curs impulsului de a-și ajuta semenii bolnavi ori victime ale accidentelor, ce au nevoie de transfuzii sanguine sau chiar de plasmă.

„Mulțumim Primăriei Bârlad și Poliției Locale pentru mobilizarea exemplară  pentru donarea de sânge! Și tu poți salva o viață!”, este mesajul postat, în cursul zilei de ieri, pe contul oficial de facebook al CJTS Bârlad, de conducerea unității.

Astfel, cu acest gest umanitar, absolut normal într-o țară civilizată, polițiștii locali demonstrează încă o dată că pot fi alături de oamenii în nevoie, nu doar să patruleze pe străzi și să-i sancționeze pe cei prinși încălcând legea.

„E nevoie de sânge! Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad se confrunta cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungem într-un blocaj privind furnizarea de componente sanguine către spitale. Donarea de sânge este un act nobil, prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință! Vă așteptăm în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30-11.30, la sediul nostru din Bârlad, strada Mihail Kogălniceanu nr. 11. Pentru informații suplimentare, puteți suna la numerele de telefon 0335/414.490 și 0774.667.087. Vă asigurăm că personalul CJTS Bârlad respectă cu rigurozitate normele de igienă și de prevenire a infecției cu noul coronavirus. Vă așteptăm!”, este apelul lansat de conducerea CJTS Bârlad spre finele lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.