Mall-ul „Bârlad Value Centre”, ce include hypermarket-ul Carrefour și magazinul de bricolaj Dedeman, inaugurat în luna cadourilor

În circa șapte luni, cel mai așteptat complex comercial, respectiv „Bârlad Value Centre”, ce va fi amenajat în zona Fepa – IRB și care include hypermarket-ul Carrefour și magazinul de bricolaj Dedeman, dar și zeci de alte mici magazine, va fi inaugurat. Potrivit primarului Dumitru Boroș, lucrările au fost începute deja, așa că se estimează că obiectivul de investiție va fi dat în folosință în jurul în decembrie, luna cadourilor.

În cadrul unei conferințe de presă susținute în sistem online, primarul Dumitru Boroș a anunțat că, în sfârșit, pe 14 aprilie, a semnat autorizația de construire a celui mai mare centru comercial al Bârladului, respectiv „Bârlad Value Centre”, și că, imediat după, au fost demarate lucrările de amenajare.

Evident, asta după ce, în ședința ordinară a Consiliului Local din 17 martie, aleșii urbei au votat proiectul de hotărâre privind „aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru «Retail park Bârlad și magazin bricolaj, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, căi de acces, sens giratoriu, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totem publicitar, amenajare spații verzi, împrejmuire teren, realizare branșamente utilități», strada Republicii nr. 320, pe teren proprietate privată, municipiul Bârlad”.

„Probabil este cea mai mare investiție a mediului privat din Bârlad, din ultimele decenii. În ce ne privește, am susținut demersurile investitorului întrucât deschiderea retail park-ului și a hipermarket-ului vor crea foarte multe locuri de muncă, care vor fi fiscalizate și, în plus, municipiul va beneficia și de taxele și impozitele aferente. Din câte am discutat cu cei care în această fază au demarat lucrările de amenajare a investiției, se estimează că, până la finele acestui an, noul centru comercial să fie deschis publicului. Important este că această investiție va polariza toată zona municipiului Bârlad și va veni în întâmpinarea nevoilor a peste 200.000 de oameni din toată partea de Sud a județului, dar și a celor din mai multe comune din județele învecinate Galați sau Bacău, aflate mai aproape de localitatea noastră”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Acesta a menționat că, odată cu eliberarea autorizației de construire, investitorii și-au obținut de la Primăria Bârlad și certificatul de urbanism necesar continuării celorlalte lucrări.

Hypermarket-urile respective și toate anexele vor fi amenajate pe un teren aparținând SC Rulmenți SA, situat în partea de Nord a Bârladului, mai exact pe partea dreaptă a Bulevardului Republicii, între Fepa SA Bârlad și hala de producție dezafectată „Profil II” ce aparține SC Rulmenți SA.

Centrul comercial va fi format din două corpuri de clădire cu funcțiuni preponderent comerciale: • clădirea A – Hypermarket – cu regim de înălțime parter și etaj, cu funcțiunile: hypermarket, galerie comercială (inclusiv spațiu tip „food court”), spații comerciale de tip „retail park” (spații comerciale cu acces independent) și spații anexe; • clădirea B – Magazin de bricolaj tip „do it yourself” – cu regim de înălțime parter și etaj, cu funcțiuni comerciale; amenajarea în incintă a unei parcări supraterane pentru autovehicule; construirea unui sens giratoriu pentru facilitarea accesului spre centrul comercial”, se arată în planul de PUZ. Ca să știe tot omul, în clădirea A va fi amenajat hypermarket-ul Carrefour, iar în clădirea B – magazinul Dedeman.

În ceea ce privește hypermarket-ul Kaufland, așteptat de asemenea de bârlădeni, acesta va fi amenajat pe un teren alăturat celui pe care va fi construit complexul „Bârlad Value Centre”. Și acest proiect prevede, pe lângă hypermarket-ul propriu-zis și parcarea aferentă, și amenajarea unui container ce va servi drept bufet pentru angajați și clienți, o boxă de reciclare, un post trafo, un bazin de rezervă în caz de incendiu, spații verzi, drumuri și trotuare, accese pietonale și rutiere, etc. Se estimează că și acesta va fi dat în folosință tot la finele anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.