Fotbalista Diana Moșanu, convocată la un nou cantonament al tricolorelor U17

0
543

În aceste zile, Diana Moșanu, portarul și căpitanul echipei de fotbal Juniorul Bârlad, se află într-un nou stagiu de pregătire cu naționala de fete U17. Jucătoarea a fost convocată de oficialii Federației în urma cantonamentului de la sfârșitul lui martie, când staff-ul a văzut potențialul sportivei.

Între 5 – 13 aprilie, reprezentativa de fotbal feminină Under 17 a României se află într-un nou stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia (județul Ilfov). Stagiul a fost programat cu scopul selecționării celor mai bune jucătoare ce vor fi incluse în echipa României ce va participa la calificările din această toamnă în vederea participării la Campionatul European Feminin U17 din 2022.

Printre cele 21 de sportive din întreaga țară selecționate la acest cantonament, se numără și Diana Moșanu (15 ani), dublu legitimată la ACS Juniorul Bârlad și Vulpițele galbene Roman. În cadrul echipei mixte de fotbal ACS Juniorul Bârlad, categoria de vârstă U16, antrenată de Ovidiu Mangu, sportiva este și portar și căpitan, dar și singura fată.

Celelalte jucătoare convocate la Mogoșoaia provin de la următoarele cluburi: Selena Constanța, U Olimpia Cluj, ACS Activ Slobozia, Dream Team București, PMFC-Sportolda Pecs (Ungaria), Fortuna Becicherecu Mic, Banat Girls Reșița, Universitatea Craiova, Heniu Prundu Bârgăului și Universitatea Alexandria.

Toate jucătoarele au între 15-16 ani și au fost convocate pentru a participa la acest stagiu în urma prestației avute la acțiunea de selecție desfășurată între 22 – 26 martie, la Centrul Național de la Buftea (județul Ilfov). Potrivit oficialilor Federației Române de Fotbal, stagiul a avut drept scop formarea viitoarei naționale U17 de fotbal feminin a României, care, peste câteva luni, va începe calificările pentru Campionatul European Feminin U17 din 2022.

Naționala de feminin Under 17 a fost repartizată în Grupa 5 din Liga B, alături de Turcia și Letonia. Gazda grupei de calificare va fi Turcia, turneul urmând a se disputa în perioada 30 septembrie – 6 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.