Efectele școlii online: Promovabilitate de 40% la simularea Bacalaureatului

0
704

Centralizarea datelor de către oficialii învățământului vasluian în ceea ce privește simularea la examenul național de Bacalaureat arată că, dacă probele s-ar susține acum, doar 40,36% dintre viitorii absolvenți de liceu din județ ar promova Bac-ul.

În perioada 22 – 31 martie, în cele 22 de licee din județul Vaslui a avut loc simularea examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a. Probele s-au desfășurat conform calendarului aprobat prin Ordinul Ministerului Educației nr. 3.449 din 05.03.2021 privind aprobarea organizării simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2020-2021.

Astfel, pe 22 martie a fost susținută proba scrisă la limba și literatura română (proba E.a), pe 23 martie – proba obligatorie a profilului (proba E.c), pe 24 martie – proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d) și pe 25 martie – proba scrisă la limba și literatura maternă (proba E.b). Rezultatele s-au afișat pe 31 martie.

„Simularea probelor de examen s-a desfășurat în condiții optime, cu respectarea legislației în vigoare. Nu au fost semnalate incidente majore. Numărul elevilor înscriși în clasele a XII-a și a XIII-a este de 3.083, din care 2.878 sunt elevi în clasa a XII-a iar 205 sunt elevi în clasa a XIII-a. Numărul elevilor participanți la prima probă a fost 2.737, la cea de-a doua probă – 2.708 elevi și la a treia probă – 2.681 elevi. La nivelul județului, procentul de promovare la toate testele este de 40,36%. Menționăm că elevii partcipanți la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat au obținut patru note de 10 la Limba și literatura română, 33 de note de 10 la proba obligatorie a profilului și 59 de note de 10 la proba la alegere a profilului și specializării”, a declarat inspector școlar adjunct Mariana-Elisabeta Cătănescu, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.