Canotoarele din județ vor reprezenta România la Campionatul European de Seniori din Italia

0
1349

Cele cinci canotoare din Bârlad, Huși, Pogana, Alexandru Vlahuță și Văleni vor participa la Campionatul European de Seniori ce va avea loc, week-endul viitor, la Varese, Italia. Sportivele vor vâsli în probele de dublu rame (W2-), patru rame (W4-) și patru vâsle (W4x).

Între 9 – 11 aprilie, lacul Varese, aflat lângă orașul cu același nume, din Nordul regiunii Lombardia (Italia), va găzdui prima competiție internațională majoră dedicată seniorilor din sezonul pe apă 2021, din calendarul Federației Române de Canotaj. Concret, este vorba despre Campionatul European de Canotaj pentru Seniori. Vor participa 254 de echipaje din 35 de țări, însumând 629 de sportivi. România are înscrise 13 echipaje (6 feminin și 7 masculin), care vor participa în tot atâtea probe.

Delegația României va pleca în Italia la mijlocul săptămânii, județul Vaslui urmând să fie reprezentat de cinci sportive, dintre care una este rezervă. Cele cinci fete sunt Beatrice Mădălina Parfenie (proaspăt căsătorită Pascari, 25 ani, din Bârlad), Roxana-Georgiana Parascanu (23 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhuș (25 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță), Mădălina-Gabriela Cașu (22 de ani, din Huși) și Adriana Ailincăi (20 ani, din comuna Văleni). În prezent, primele trei fete sunt legitimate la CS Dinamo București, iar ultimele două la CSM Călărași, toate fiind componente ale lotului olimpic de Seniori al României.

Astfel, Adriana Ailincăi va vâsli în aceeași ambarcațiune cu Iuliana Buhuș, cele două urmând să concureze în proba de feminin dublu rame (W2-). Roxana-Georgiana Parascanu va face echipă cu alte trei sportive din țară, alături de care va concura în proba de feminin patru rame (W4-). Este vorba despre Mădălina Hegheș, Nicoleta Pașcanu și Elena Logofătu. Nu în ultimul rând, Beatrice-Mădălina Pascari va vâsli în aceeași ambarcațiune cu canotoarele Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel și Dumitrița Juncănariu, cele patru urmând să concureze în cursa de feminin patru vâsle (W4x). Toate probele se vor desfășura pe distanța de 2.000 metri. În ceea ce o privește pe Mădălina-Gabriela Cașu, oficialii Federației Române de Canotaj au decis să o includă în lotul de rezerve ce se va deplasa în Italia.

De menționat că, la ediția din 2020 a Campionatului European de Seniori, desfășurată cu o întârziere de câteva luni din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, în Poznan (Polonia), județul Vaslui a fost reprezentat de trei sportive, respectiv Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi. Atunci, Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi au cucerit titlul continental în proba de dublu rame (W2-), iar Beatrice-Mădălina Parfenie, alături de colegele ei de ambarcațiune, s-au clasat pe locul cinci în proba de patru rame (W4-).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.