Biroul de înmatriculări auto de la Bârlad va funcționa marțea și joia

0
904

Cu o întârziere de jumătate de an, biroul de înmatriculări auto amenajat la Bârlad și care vine în sprijinul proprietarilor de autoturisme ce vor să și le înmatriculeze fără a mai fi nevoie să se deplaseze la Vaslui va fi inaugurat în cel mai scurt timp. Amplasat în fostul sediu al Poliției Locale Bârlad, biroul va funcționa două zile pe săptămână, adică marțea și joia.

La începutul lunii septembrie, ministrul de Interne Marcel Vela anunța deschiderea a 26 de sedii secundare în întreaga țară, inclusiv la Bârlad, ce urmau să desfășoare activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare. Acestea aveau drept scop scutirea cetățenilor de deplasarea pe distanțe de zeci de kilometri, până în municipiile reședință de județ, pentru a putea beneficia de aceste servicii. Noile birouri de înmatriculări auto urmau să își deschidă porțile pe 22 septembrie și să funcționeze în zilele de marți și joi, însă, la Bârlad, din lipsă de spațiu și de personal, intenția ministrului nu a putut fi materializată.

Până acum. Excepție făcând aceste ultime șase luni în care biroul de înmatriculări auto a fost deschis provizoriu în incinta sediului Poliției Municipale Bârlad, cu speranța că, în foarte scurt timp, un sediu definitiv va putea fi amenajat la Centrul de Afaceri „Tutova” Bârlad sau la fostul sediu al Poliției Locale Bârlad, în funcție de nevoile noului serviciu.

Abia la finele lui noiembrie 2020, consilierii locali au aprobat o hotărâre ce viza darea în administrare către acest serviciu a două camere din incinta fostului sediu al Poliției Locale Bârlad, situat în strada George Enescu nr. 4, bloc G2, la parter. Evident, ca urmare a unei solicitări primite din partea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) din cadrul Instituției Prefectului Județului Vaslui. De atunci și până acum, spațiul primit a fost reabilitat, igienizat și amenajat cu despărțitoare de plexiglas, în așa fel încât cetățenii care vin pentru depunerea cererilor pentru înmatricularea mașinilor să nu intre în contact direct cu funcționarii biroului (pentru evitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2). Evident, a fost dotat și cu mobilier, așa că este complet funcțional.

Astfel, după câteva luni de reamenajare, reprezentanții primăriei anunță că, începând de mâine, 6 aprilie, spațiul necesar pentru desfășurarea în bune condiții a activității ghișeului din Bârlad va fi pus la dispoziția SPCRPCIV Vaslui. În perioada imediat următoare, personalul acestui serviciu se va muta din incinta clădirii Poliției Municipale Bârlad în spațiul destinat în acest scop.

„După cum se știe, eforturile noastre de a deschide un punct de lucru la Bârlad, cel puțin pentru înmatriculările auto, au demarat încă de anul trecut. Au avut loc câteva deplasări la București, unde am găsit înțelegere și am putut începe discuții în concret. Acum, ghișeul de la Bârlad, care a fost deschis temporar în sediul Poliției Municipale, se va muta într-un spațiu adecvat, spunem noi, pentru această primă etapă. Urmează, evident, în perioada imediat următoare, în colaborare cu SPCRPCIV Vaslui, să analizăm atât prelungirea programului de lucru (luni-vineri: 08.00 – 16.00, n.r.), cât și extinderea activității cu publicul și pe segmentul permise de conducere. Vreau să menționez că deschiderea acestui ghișeu nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Instituției Prefectului Județului Vaslui și al subprefectului cu atribuții în domeniu”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Așa cum au fost gândite încă de la început cele 26 de sedii secundare în întreaga țară, noul ghișeu de la Bârlad va fi deschis publicului, doar pentru înmatricularea vehiculelor, în fiecare marți și joi, în intervalul orar 09.00 – 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.