Adolescent de 13 ani, din Ciocani, trei infracțiuni dintr-un foc!

0
1910

Un puști de numai 13 ani, dintr-o localitate aflată lângă Bârlad, s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totul după ce, în urmă cu câteva ore, a luat mopedul din curtea gospodăriei, a ieșit la o plimbare prin sat și l-a lovit pe bunicul său, care circula pe drum.

Un adolescent de 13 ani, din localitatea Crângu Nou, comuna Ciocani, aflată la câțiva kilometri de Bârlad, a ajuns la spital după ce, în jurul orei 11.00, a fost implicat într-un accident rutier ce putea să aibă urmări grave. Fără știrea părinților, copilul a luat motoscuterul din curtea gospodăriei și a ieșit la o plimbare pe ulițele satului. Din păcate, lipsa de experiență și-a spus cuvântul, „șoferul de ocazie” intrând cu motoscuterul în primul pod întâlnit în cale. În urma impactului, mopedul a ricoșat, lovind-ul și pe bunicul adolescentului, ce se afla în zonă.

„La ora 10.52, am fost sesizați prin apel la numărul de urgență 112 despre un eveniment rutier produs pe DJ 243A, pe raza localității Crângu Nou, comuna Ciocani. Un minor a luat un moped neînregistrat, pe care l-a condus pe drumul județean din sat, iar la un moment dat l-a lovit pe un bătrân de 81 de ani, care mergea în aceeași direcție cu copilul, dar pe celălalt sens de mers. Ambii au necesitat îngrijiri medicale. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În continuare, efectuăm cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul rutier”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

„Am fost solicitați să intervenim la un acccident rutier, unde un motoscuter a intrat într-un pod și a lovit un pieton la Crângu Nou. Am găsit două victime conștiente, pentru care s-au alocat un echipaj C2 de la Stația de Ambulanță Bârlad și un echipaj SMURD (EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad. Un copil de 13 ani conducea un motoscuter fără să știe părinții săi și l-a lovit pe bunicul său. Copilul avea o fractură de membru superior și a fost preluat de ambulanța SAJ cu medicul din Substația Bârlad, iar bunicul avea un traumatism cranian și a fost preluat de echipajul EPA de la Bârlad. Ambii erau conștienți și stabili hemodinamic. Au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, ne-a declarat doctorul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.