Acțiune preventiv-reactivă a Poliției Rutiere

0
260

Pe 5 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei ai Biroului Rutier Bârlad au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților derulate de către cei 16 polițiști, au fost verificate 155 de vehicule, legitimate peste 180 de persoane și testați alcoolscopic 155 de conducători auto. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.750 de lei. Dintre acestea, 57 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h (3),  conducerea sub influența alcoolului (3) și depășirea neregulamentară (1).

Cauza care a condus la retragerea certificatelor de înmatriculare a fost: valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (2). Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (2).

Astfel, luni, 5 aprilie, la ora 7.30 dimineață, polițiștii Biroului Rutier Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ243 din comuna Perieni, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în județul Bacău, condusă de către un bărbat de 57 de ani, din Galați.  Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La ora 18.00, polițiștii Biroului Rutier Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Ion Codrescu din municipiul Bârlad, au oprit în trafic, pentru control, un buldo-excavator condus de către un bărbat de 35 de ani, din comuna Smulți, județul Galați. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.